Hvordan påvirkes børn af for meget skærmtid?

Før sommeren spurgte vi vores følgere på Instagram og Facebook i både Sverige, Norge og Finland, om de føler at skærmtiden har øget blandt deres børn under Corona-tiden. 

Resultaterne varierede blandt de forskellige lande, men en ting havde de alle til fælles – skærmtiden har øget.  

Permitteringer, karantæne og det at være hjemme mest mulig er hverdagen til de fleste i dagens situation. At være hjemme kan være stressende og dagene går i et.

Forældre som normalt arbejder udenfor hjemmet, kan opleve det er udfordrende at fokusere og fuldføre ens arbejde, specielt når børnene er hjemme i løbet af dagen. Børn har brug for opmærksomhed, stimulering og fysisk aktivitet. Derfor kan det være svært for børnene at godtage “far arbejder nu” eller “mor sidder i et møde”. I disse tilfælde er det meget nemt at tilbyde dem en iPad eller mobil at lege med i mellemtiden, for at få lidt arbejdsro. Forældrene får fred og ro, og børnene bliver glade. Det går det så meget nemmere at arbejde hjemmefra.  

For mange familier er dette blevet en ”ny hverdag”, som vi endnu ikke ser konsekvenser af.

Det vi ved er at skærmtid bidrager til både reduceret fysisk aktivitet, men også at smarttelefoner/iPader er uden tvivl afhængighed skabende. Det kan bidrage til dårlig psykisk helse og ikke mindst overvægt hos vores børn og unge. Der finnes også studier der viser til en reduceret læringsevne når man sidder stille.

Martin Lossman, som er pædagog, forelæser, forfatter og lærer, fortæller os at der også findes studier der viser at børn i dag ikke har den samme fantasi og kreativitet som tidligere. Forskere mener at hovedgrunden til dette er mangel på kedsomhed, der ofte er inspiration til at være kreativ. I dagens samfund bidrager iPad/smarttelefoner til at vi til enhver tid underholdes og ikke har særlig behov for at være kreative. Dette gælder også vores børn.

Så vores konklusion er, at det er vigtigt at børn er fysisk aktive, enten det er Corona tid eller ej.

Vi håber derfor at vores produkt kan bidrage til at gøre det lidt nemmere for både børn og forælde at begrænse skærmtiden. XPLORA er et produkt der bidrager til øget fysisk aktivitet og større uafhængighed hos børn. Den er specielt tilpasset børn i alderen 4 år og opover. 

Igennem forælderappen kan du se nøjagtig hvor mange skridt dit barn tager i løbet af en dag, og med GPS-funktionen kan du altid være sikker på hvor dit barn er. Det kan derfor føles lettere og tryggere at slippe barnet ud i haven eller legepladsen. 

Klokken er udstyret med: 

  • GPS – Du ved altid hvor barnet befinder sig med den unikke GPS-funktion. I XPLORA appen får du også besked på din smarttelefon når barnet går ind eller forlader en tryg zone. 
  • Telefon: Har du brug for at komme i kontakt med dit barn? Ingen problem. Dit barn er bare en samtale væk. Her kan du som forælder angive hvem som kontakter dit barn og hvem barnet kan ringe til. 
  • Skridttæller og GOPLAY. Vi hepper på aktive børn, og ønsker at inspirere til aktiv og social læg og aktivitet. Alle vores nyeste modeller er udstyret med en skridttæller, hvor barnet kan se hvor langt de har gået, når de er ude og lege. Derfor har vi længe arbejdet på lanseringer af vores nyeste aktivitets platform, hvor børnene bliver belønnet for fysisk aktivitet igennem optjente XPLORA COINS. Vi fejrer lanceringen af Petter Kaning og lancerer #GOPLAY, hvor der er mulighed for at optjene XPLORA COINS, få belønninger og købe produkter for XLPORA COINS i vores #GOPLAY Store.

Vi håber at vores produkt, kan vi bidrage til bedre helse og velvære blandt vores børn og unge. Hvis du har spørgsmål, kan du altid kontakte vores kundeservice på kundeservice@xplora.dk og vi vil hjælpe dig videre. Du kan til hver en tid også kontakte os på Facebook, Instagram og Linkedln.