Mobiltelefon til skolestart?

Omkring skolestart vælger mange forældre at introducere den første mobiltelefon til deres børn.

For mange børn er en mobiltelefon symbolet på, at de bliver større og mere selvstændige, men for os forældre er mobiltelefonen et direkte kommunikationsmiddel til vores børn. Dette gør hverdagen lettere med al den koordination og logistik, som vi ved, følger med børn!

Xplora blev grundlagt med et klart mål og en høj vision: At lade børn udforske verden i sikre rammer og give dem en tryg introduktion til den digitale verden. I dag har mere end 700.000 forældre valgt smarturet fra Xplora til deres børn.

Før Xplora introducerede sine smartwatches til børn, var der ingen mobile produkter på markedet, som var specielt designet og egnet til børn. Nu kan du udsætte købet af en almindelig smartphone, som kommer med meget indhold rettet mod ældre og voksne – indhold og funktioner, som børn absolut ikke har brug for. Med Xploras smartwatches kan børn være børn – og de voksne kan stadig have kontrollen! Du som forældre kan nemlig selv bestemme, hvem der kan kontakte dit barn, og omvendt hvem dit barn kan kontakte. Dette foregår ganske enkelt i vores forældre-app, Xplora. I Xploras forældre-app kan du også holde styr på urets andre smarte funktioner som GPS og skolemodus.

Skolestart med Xplora

Vores Xplora X5 Play smartwatch er udstyret med:

X5 Play i farverne lyserød, blå og sort✔️ Telefon – ring og modtag opkald

✔️ GPS -funktion

✔️ Skolemodus

✔️ Kamera

✔️ Skridttæller

✔️ Stemmemeddelelser

✔️ Ingen sociale medier eller adgang til internet

✔️ SOS -knap

 

Læs mere og køb Xplora X5 Play her

 

 

Hvorfor Xplora smartwatch til skolestart?

Xplora er en tryg og sikker introduktion til mobilverdenen. Vores smartwatches er sikre og nemme at bruge. Vi har fjernet sociale medier, adgang til internet og andet upassende indhold. På den måde kan børn og forældre have det vigtigste i fokus: at holde kontakten med deres nærmeste.

Vi har fjernet alle funktioner i smartphonen, der er uønskede for børn. Samtidig har vi bevaret alle de grundlæggende funktioner (opkalds- og beskedfunktioner) ud over en sofistikeret GPS. Desuden kommer uret med et SIM-kort færdig installeret i uret, således at man kommer godt i gang fra start! Her skal man blot vælge og aktivere sit abonnement hos www.xplora.dk/aktiver. Abonnementet inkluderer fri tale og data i Danmark og EU – ligesom roam like home. Med et smartwatch fra os kan dit barn gå til og fra skolen med ro i maven hos store og små. Mange forældre vi taler med, synes, det er godt at vide, at de kan kontakte deres barn – og ikke mindst det modsatte; at barnet kan ringe til mor eller far, hvis der skulle være noget.

Læs mere om at have Xplora med i skolen her

Hvad er skolemodus?

Skolemodus er en indstilling for fast slukket / tændt tid, der forhindrer børn i at bruge smartwatchet uden for de angivne tidspunkter. Så fungerer smarturet udelukkende som et almindeligt ur – og der er ingen andre funktioner til rådighed for barnet. Dette styres af forældrene via vores forældre-app, og det er ikke muligt for børn at kontrollere dette selv. På den måde er smarturet ikke til gene i klasseværelset for børn eller lærere. Skridttælleren fungerer, selv når skolemodus er slået til og kan derfor stadig inspirere til ekstra aktivitet i hverdagen.

Læs mere om skolemodus her

d
Hvad med kameraet?

Børn, der tager billeder af sig selv eller andre børn og udgiver dette online, kan få en eksponering langt ud over det, der var tiltænkt. Det er derfor vigtigt, at børn der har mobiltelefoner med kamera, har klare grænser for, hvad kameraet kan bruges til. For små børn kan det være en god idé at undgå kameraet. Mobiltelefoner uden kamera begynder at blive sjældne, så der er nu få muligheder at vælge imellem. Så længe Xplora er i skoletilstand, er kamerafunktionen også deaktiveret. Som tidligere nævnt er der ingen adgang til internettet, så deling på sociale medier via smartwatch er heller ikke muligt. Derudover kan de billeder, der er taget med Xplora, kun deles med forhåndsgodkendte kontakter, så smartwatch er et godt alternativ til de yngste børn, så der bliver ikke delt eller offentliggjort fotos.

Skolestart med Xplora