25. Marts er international vaffeldag. Det fejrer Xplora!
Hos Xplora fejrer vi at det idag er international vaffeldag. Og det betyder at der skal spises masser af vafler!
Vaffel traditioner
Vafler kan som sagt laves på mange forskellige måder. Der kan laves mad vafler og dessert vafler. Da mad er ens egen rene fantasi, man kan lave og tilberede det lige, som man har lyst til. Nogle foretrækker marmelade andre ost. Nogle vil have sunde og nogle vil have usunde vafler, det er meget forskelligt fra person til person. Du kan lave mad vafler til morgenmad og lave usunde vafler til aftensmad med spinat, kylling og laks og lige hvad du har lyst til.
FANTASIEN SÆTTER INGEN GRÆNSER!
Sådan laver vi vores vafler
Ingredienser
1 spsk sukker
1 æg
2 dl mælk
2,50 dl vand
225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør, smeltet
1 drys salt
0,25 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
30 g smør, til stegning
Opskrift fra Valdemarsro
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål med en håndmikser.
- Varm vaffeljernet godt op og smelt en smule smør på vaffeljernet.
- Hæld et par skefulde dej på vaffeljernet, når det er varmt og klar, Luk lågen og bag vaflerne til de er sprøde og gyldne.
- Når vaflen er færdig lægges den på en rist. Undlad at stable de færdige vafler, for så dannes der kondens og de bliver bløde.
- Nyd de friskebagte vafler, mens de stadig er helt sprøde, friske lune.
Til servering
- Flormelis
- Marmalade
- Is
- Friske bær
Og lige hvad du har lyst til☺️
Find ideer til andre spændende aktiviteter