Forkølede børn, Åh nej! 7 råd til forældre!

Ved sygdom bør du altid kontakte en læge. Xplora kan ikke holdes ansvarlig for dit barns helbred eller sikkerhed. De følgende råd er vejledende.

Hvordan hjælper vi de forkølede børn til at blive raske?

Forkølelser og endnu værre influenza kan komme og gå. De finder ofte vej til familier med børn. Hvad skal man gøre, når barnet er syg? Her er en praktisk tjekliste til alle forældre med børn med influenza eller forkølede børn!

Forkølede børn i kulden

1. Hold barnet hydreret

Når et barn er forkølet eller influenzaramt, er det vigtigt at drikke rigeligt med væske. Varme drikke kan lindre en øm hals og hjælpe med at opretholde væskebalancen. Te, kakao, honningmælk eller endda varm solbærsaft kan føles overraskende beroligende selv under sygdom. Ligeledes kan kolde drikke eller en is også være med til at lindre. Hvis barnet ikke vil drikke, kan du gøre det til en leg: hver gang Skye eller Rocky optræder på skærmen, eller hovedpersonen i en historie taler, skal barnet tage en slurk. 

2. Hvile, hvile og mere hvile

Når kroppen bekæmper virus eller bakterier, kræves der masser af hvile. Det kan føles som en udfordring for energiske børn, men for meget aktivitet kan forsinke helbredelsen eller føre til andre ubehagelige tilstande. Så lad deres yndlingsserie spille, og under tæppet med dem – hvile er nøglen til influenzaramte eller forkølede børns helbredelse.

3. Opsøg lindring på apoteket

Mundspray, smertestillende medicin og næsespray kan give konkret lindring i hverdagen for et barn med feber. Husk dog altid at holde øje med barnet, når det tager medicin, og aldrig efterlad barnet alene med medicin. Følg instruktionerne på pakken. 

barnets tilstand forkølede børn

4. Hold øje med barnets symptomer

Hvis symptomerne forværres, barnets tilstand hurtigt bliver dårligere, eller de oplever brystsmerter, alvorlig åndenød eller tegn på dehydrering, skal der straks søges lægehjælp. Afhængig af situationen, kontakt praktiserende læge, lægevagten ude for åbningstid eller 112 for akut hjælp.

5. Hold barnet hjemme

Et barn med feber skal blive hjemme fra skole, børnehave eller daginstitution. Feber hos et barn under 12 år er når kropstemperaturen er over 38 C. Hjemme kan aktiviteter tilpasses, så de passer til barnets tilstand: brætspil, film, tegning, puslespil, håndarbejde eller lydbøger er gode aktiviteter, når barnet er syg. De fleste børn kan vende tilbage til skole efter mindst én dag uden feber.

hjemmedag for forkølede børn

Et smartwatch hjælper med kommunikationen

Hvis barnet er gammelt nok til at blive hjemme alene, kan et smartwatch være en hjælp for forældre. Ud over kommunikation kan et Xplora-smartwatch bruges til at sætte påmindelser om medicin. Da uret kun kan kontaktes af godkendte numre fra værger og ikke har adgang til internettet eller sociale medier, kan barnet sikkert restituere hjemme. 

Er du interesseret i vores produkter? Så prøv at se på XGO3 eller X6Play

Køb dit Xplora børnesmartwatch her!

6. Vær ekstra opmærksom på hygiejnen

Lær barnet at hoste i albuen og vaske hænderne grundigt, især i influenza- og forkølelsessæsonen. Servietter skal smides væk, og unødig kontakt med andre bør undgås.

7. Styrk immunforsvaret efter sygdom

Når barnet er på vej til at blive rask, er det vigtigt at hjælpe dem med at genopbygge deres energi og styrke immunforsvaret. En god og nærende kost fyldt med vitaminer og mineraler kan gøre underværker. Frugt og grøntsager som appelsiner, bær, spinat og gulerødder er rige på C- og A-vitaminer, som hjælper med at booste kroppens forsvar. Sørg også for, at barnet får masser af hvile, selv efter feberen er væk, så kroppen kan komme helt ovenpå. Let fysisk aktivitet, som en rolig gåtur, kan også være en god måde at komme tilbage i form på, når barnet er klar. Ved at passe ekstra godt på efter sygdom kan du hjælpe med at forebygge nye forkølelser og influenza.

God bedring til de forkølede børn!

Hvis du vil vide mere om Xplora eller samle inspiration kan du læse mere nedenfor.

Alt du skal vide om Xplora

Er dit barns fokus godt?