Skolemodus redder dagen

Skolemodus – Når vores børn er i skole, skal de være tilstede i klasselokalet. Når de er på vej hjem fra skolen efter en dag med masse af lærerige oplevelser, er det en kæmpe tryghed for både forældre og barn, at man kan komme i kontakt uden at skal overvåge. 

Her kan du finde ud af, hvordan du bedst muligt kan udnytte funktionen på Xploras smartwatches.

Mere end 700.000 børn bruger et smartwatch fra Xplora, og de fleste børn går i indskolingen. I de fleste klasselokaler er det i dag ikke tilladt at medbringe en mobil eller en tablet, da det kan forstyrre undervisningen og distrahere eleverne. Det er selvfølgelig et rigtig godt initiativ, så børnene kan fokusere på at lære så meget som muligt i undervisningen. Derfor har Xplora inkluderet ”Skolemodus” i alle vores smartwatches, så børnene kan have deres ur på hele dagen uden at blive forstyrret. Smart, ikke? 

Skolemodus Xplora

På vej til skole

Med sikkerhed og support fra GPS funktionen (Læs om GPS funktionen her), SOS-funktion, sikkerhedszoner, opkalds- og beskedfunktioner giver barnet større frihed og muligheden for at udvikle sin selvstændighed i hverdagen, og samtidig giver det forældrene ro i maven – da I kun er et tastetryk væk. 

Skolemodus

Xplora smartwatches er udstyret med en helt separat funktion, som sørger for total tilstedeværelse i klasselokalet. Ved hjælp af Xplora-appen kan forældre indstille skolemodus, og sætte smartwatchet i dvaletilstand, så barnet ikke har adgang til at lave noget aktivt, som f.eks. at ringe, sende beskeder og/eller tage billeder. Vores smartwatch vil kun fungere som et helt almindeligt ur. Så undgår I diskussioner med lærerne. Når uret er i dvaletilstand, vil SOS-knappen dog være tilgængelig, hvis det er nødvendigt. Derudover er skridttælleren stadig aktiv, så der kan stadig samles skridt. 

Forældre har adgang

Du kan til enhver tid se, hvor dit barn er, og om det forlader nogen tryggezoner, som er sat op på forældre-app’en. Når skoledagen er slut, deaktiveres det og barnet kan igen ringe og sende beskeder som normalt. Det kan bruges hele døgnet, hvilket betyder, at du kan begrænse brugen om nat, morgen og aften. Det er jer forældre, der selv bestemmer, hvornår barnet skal have adgang til funktionerne – I har fuld kontrol og overblik.

Sådan aktiverer du skolemodus:

  1. Åbn Xplora-app’en på din mobil
  2. Gå til profilen for det barn, du vil indstille funktionen for
  3. Tryk på “Skolemodus” i menuen (ikonet yderst til højre)
  4. Tryk på “Ny Skolemodus” for at oprette
  5. Indstil starttidspunktet for hvornår det skal træde i kraft. Rul til den rigtige time og det rigtige antal minutter. Dette tidspunkt skal være på eller før den første skoletime. Du kan indstille flere alarmer, hvis du ønsker forskellige tidspunkter fra dag til dag. Der er plads til i alt 15 forskellige skolemodus alarmer.
  6. Indstil sluttidspunktet (tid).
  7. Under feltet Gentag, indstiller du hvilke dage du ønsker denne skolemodus skal være aktiv fra og til.
  8. Når du har indtastet den ønskede tidsramme, skal du trykke på Gem. Skolemodus er nu aktiveret, så længe knappen til højre i listevisningen er slået til (rød betyder tændt/grå betyder slukket).
  9. Gentag proceduren for at konfigurere flere med forskellige tidsangivelser.