Kan dit barn have sit Xplora smartwatch med i skole?

Mange forældre ønsker at bruge Xplora smartwatch, når deres barn starter i skole. Her er børnene ofte mere ude i verden på egen hånd, og der er en mindre grad af involvering fra forældrene i mange situationer.

At vide, at du kan kommunikere med dit barn, er ofte en tryghed for mor, far og barnet selv. Men flere spørger om skolerne tillader at børnene har et Xplora smartwatch med i skole, så vi undersøgte dette nærmere blandt vores følgere på Instagram. Her svarer hele 86%, at et smartwatch er tilladt på barnets skole – så længe det er i skolemodus!

Skolemodus – designet til hensyn for barnet og dets omgivelser

At Xploras ure er specielt udviklet til børn som en tryg og sikker teknologi, nævner mange forældre som hovedårsagen til, at de gerne ville give deres børn et Xplora. Der er ingen adgang til internet eller sociale medier og med henblik på hverdagen og skolegang, så er det vigtigste nok, at uret kan sætte på ‘Skolemodus’ i bestemte perioder, hvor uret kun vil fungere som et normalt armbåndsur! Her kan barnet ikke ringe, sende beskeder, tage billeder eller andet sjov og spas, men KUN bruge sit smartwatch til at holde styr på klokken, hvilket jo også er god og vigtig læring for barnet. Dette betyder altså, at uret ikke bliver en forstyrrelse i klasseværelset, frikvarteret eller i SFO’en, men barnet kan fokuserer på læring og leg!

Læs mere og køb Xplora her

Xplora smartwatch med i skole Xplora smartwatch med i skole

Hvad er skolemodus?

Skolemodus er en af Xplora urenes SMARTE funktioner, hvor barnets forældre eller værger kan indstille bestemte perioder, der forhindrer barnet i at bruge sit Xplora-ur i de angivne tidspunkter. Her fungerer uret udelukkende som et almindeligt armbåndsur, hvor ingen andre funktioner er til rådighed for barnet – dog er SOS-knappen stadig tilgængelig, hvis uheldet skulle være ude. Skolemodus styres af forældrene via Xploras app, hvorfor det altså ikke er muligt for barnet selv at kontrollere. På denne måde er Xplora-uret ikke til gene for lærere, andre elever eller barnet, når Xplora er med på armen i skole. Lær mere om skolemodus her!

Kan vi have Xplora smartwatch med i skole?

Børn og unge har brug for arbejdsro for at lære og præstere, hvorfor der er flere steder i verden, hvor mobiltelefoner er forbudt i skolerne. Her i Danmark er det ofte den enkelte skole og lærer, der bestemmer, hvad der fungerer bedst for sine elever. Xplora er også en mobiltelefon, så når det kommer til skolen, er det vigtigt, at vi respekterer skolens regler om brug af mobiltelefoner. Det varierer fra skole til skole hvad reglerne og retningslinjerne er, så vi opfordrer alle forældre til at stifte bekendtskab med disse. Vi vil gerne understrege at vores ure ikke tillader at forældre kan lytte med i undervisningen når barnet har det på i skole. 

Hele 86% af vores følgere svarer, at de har lov til at have deres Xplora smartwatch med i skole – så længe det er i skolemodus!

Der er nu flere og flere skoler/SFO’er, der begynder at blive bedre bekendt med Xploras børneure og skolemodus. Der er derfor mange skoler, der tillader, at børnene har sit Xplora på, så længe skolemodus er slået til. I vores undersøgelse svarede hele 86%, at et smartwatch er tilladt på barnets skole, så længe det er i skolemodus.

Hvad hvis skolen siger nej – selvom uret er i skolemodus?

Selvom flere og flere begynder at blive bekendt med Xplora til børn, så er der stadig flere, der ikke kender til vores smartwatches godt nok. Det er derfor vigtigt at informere skolen og lærerne om Xplora og dets funktioner, så skolen ved, at dette smartwatch skiller sig ud fra en almindelig mobiltelefon; Der er nemlig ingen internetadgang – og ikke mindst, uret har skolemodus! Efter dialog med flere forældre så er vores erfaring, at mange af de skoler/SFO’er, som siger nej til Xplora, ikke kender til skolemodus – eller hvad skolemodus indebærer.

Her bliver det en vigtig opgave for os forældre at informere om dette, så skolen kan tage en beslutning baseret på et godt og korrekt grundlag. Vi har også modtaget feedback fra forældre, der er fortvivlet over, at skolen siger nej på trods af, at uret er i skolemodus, men at skolen samtidig ikke rigtig er klar over, hvad skolemodus er. Her kan vi forældre grundigt forklare skolen, at når Xploras smartwatches er i skolemodus, kan barnet kun bruge det som et almindeligt armbåndsur. Alle andre funktioner er deaktiveret og kan derfor ikke bruges af barnet.

Ønsker du, at bestille en flyer, som du kan give din skole omkring Xplora og skolemodus? Klik her, så sende vi det direkte hjem til dig – helt gratis!

Hvis skolen dog stadig beslutter sig for, at de ikke vil ændre reglerne vedrørende brugen af ​​Xploras smartwatches på trods af skolemodus, så er det naturligvis stadig muligt at bruge uret til og fra skolen, hvis barnet skal til fritidsaktiviteter eller være sammen med venner efter skole. Det er netop i disse situationer, at Xplora er smart og god at have – nemlig i situationer uden for hjemmet, hvor det er vigtigt at kunne kommunikere med barnet! Barnet kan blot lægge sit ur med skolemodus aktiveret ned i rygsækken i løbet af skoledagen og tage det på, når skolen er slut. Det kræver selvfølgelig, at barnet husker at tage det på igen, men mange forældre vi er i kontakt med oplever, at dette ikke har været et problem; ungerne synes Xplora er sejt – og vil gerne tage det på!

Læs mere om Xplora her

Xplora smartwatch med i skole Skoleur børn

For tidlig med en mobiltelefon?

Mange forældre mener, at fem-seks års alderen er for tidlig til at give deres børn en smartphone. Alligevel ønsker de at have et kommunikationsmiddel og -værktøj til at kunne kommunikere og komme i kontakt med sine børn, når de begynder at bruge mere tid væk fra hjemmet. Tidligere fandtes der ikke noget godt alternativ, men så kom Xplora på banen!

Xplora er specielt udviklet til børn – og skal give dem en tryg og god introduktion til den digitale verden. Xploras ure kan ringe, sende talebeskeder og emojis, men har ingen adgang til internet, sociale medier, eller andre vanedannende apps. Sådan kan vi beskytte børn for digital mobning og upassende indhold på nettet, indtil børnene er gamle nok til at forstå den verden.

Vores smartwatch sidder trygt og sikkert på barnets arm, som forhindre at uret bliver væk, efterladt eller måske stjålet, hvilket er en stor fordel, når det gælder børn i alderen 4-12 år. En smartphone er ofte et dyrere alternativ – så det er bestemt ikke sjovt, hvis barnet mister den på legepladsen eller glemmer den på en bænk i skolegården.

Xploras ure har skridttæller for både at måle og motivere til aktivitet. For forældrene er det også fantastisk at kunne følge Xploras GPS i forældre-appen, hvor man administrerer hele uret fra, og at kunne forhåndsgodkende de kontakter, som skal have mulighed for at ringe til barnet. Derudover kan forældre indstille definerede “Trygge zoner” og sætte uret i skolemodus på ønskede, planlagte tidspunkter. Der er lige akkurat nok teknologi for et yngre barn, og er også meget enkelt for forældrene. I forældre-appen fra din egen mobiltelefon kan du nemt styre hele dit barns smartwatch!

Alene på vej til skole

På sigt ønsker flere forældre, at deres børn selv skal kunne gå til og fra skolen alene. Vi har modtaget flere gode tilbagemeldinger om, at Xplora-uret er perfekt til at lade børnene føle sig tryggere ved at være mere selvstændige, for eksempel alene på vej fra skole, og at kommunikation bliver så let, at børnene nemt kan bede om tilladelse til at være sammen med en ven derhjemme, eller at de skal til forskellige fritidsaktiviteter. Ved at indstille trygge zoner på uret gennem forældre-appen får du besked, når barnet f.eks. har forladt hjemmet, og når de kommer til en ny Tryg Zone, som du har angivet – f.eks skolen.

Vi håber, at alle skoler i fremtiden vil tillade smartwatches – så længe skolemodus er slået til. I vores undersøgelser var 86% enige her!

Læs mere og køb Xplora her

xplora ure

Eller køb det hos Elgiganten eller Power