Xplora i Libanon: Vores største projekt for bæredygtighed

Xplora er i Libanon for at kickstarte et af de største bæredygtige projekter i nyere tid.

 

Det er noget, der bliver større end os selv, siger projektleder hos Xplora, Alexander Reitan, der netop er vendt hjem fra en tur til Beirut, Libanon.

 

I mørke gader, i en by drevet af snavsede dieselgeneratorer, har Xplora nu lagt grundlaget for et verdensomspændende projekt, som vil hjælpe med at gøre verden til et bedre sted. Sammen med United Cities og vores partnere vil vi engagere vores brugere til at nå FN’s mål om at bygge infrastruktur og levere grøn energi i 10.000 byer inden 2030.

Vi har brug for dig

På vores aktivitetsplatform GoPlay, vil vi aktivere lokale børn og børn fra hele verden til at bidrage til bæredygtig forandring. Hvert skridt du og jeres tager børn tager, vil blive konverteret til en værdi, som hjælper byerne med at blive en stærk bæredygtig motor for sin befolkning og for kloden. 

Libanon har et udvalg af byer, der skal være en del af pilotprojektet. Libanon har mangel på elektricitet, som SKAL løses nu. Energikrisen og den nationale økonomi har gjort levevilkårene for libanesere vanskelige.

 

Beirut, Libanon

Billeder fra Beirut, Libanon

 

Beirut, Libanon

Billeder fra Beirut, Libanon

 

En ond cirkel

De udvalgte byer får muligheden for at udvikle bæredygtig energiforsyning med nye solcelleanlæg. Det er ikke kun for det store behov for grøn omstilling, men også for, at skabe en bedre sundhedssektor, bedre uddannelser, stærk fødevareproduktion og robust infrastruktur. 

Xplora er i Libanon for at iværksætte et af de vigtigste projekter i virksomhedens femårige historie.

 

Libanon er både i en energikrise og i en økonomisk krise. De har kun strøm to timer om dagen. De bruger dieselgeneratorer til at skabe nok energi til at få dagligdagen til at gå rundt. Men det er ikke en langsigtet løsning. Landet har næsten 90 procent inflation og de har heller ikke mulighed for at komme ud af den onde cirkel, siger Alexander Reitan.  

 

Skolebørn i Libanon

Ønsker at skabe forandring

Tænk at leve under de forhold!? Forandring er nødvendig! Især for de lokale men også for hele verden. Vi er alle i samme båd.

Vi vil gerne bidrage til lokalkendskab og en proces, der giver dem mulighed for at ændre den nuværende situation. Dette sker ikke fra den ene dag til den anden. Derfor er vi klar til et langt forløb, hvor vi inviterer børn og forældre med Xplora ur, samarbejdspartnere og ikke mindst de lokale i byerne til at skabe en forandring. Alt du skal gøre er at være aktiv – donér dine trin i Goplay.

 

Folk skal inddrages. Både vi og dem, og vi skal gøre arbejdet sammen. Det internationale samfund har et socialt ansvar. Vi ønsker at bygge et partnerskab mellem lokalbefolkningen og os alle sammen. Sammen er vi stærke. Xplora har en vigtig rolle her, og vi vil gerne skabe historie. Vi håber, at så mange som muligt vil være med til at støtte dette arbejde, siger Alexander Reitan.

 

Xplora

 

Bredt samarbejde

Vi har sammen med det lokale erhvervsliv, politiske ledere, repræsentanter fra universiteter og United Cities, skabt forpligtende aftaler og mål for bæredygtighedsprojektet “Net Zero in 12 months”. Vores mål er nye solcelleanlæg, der skal forvandle en hel by til at blive Co2-neutral inden for 1 år. 

Dvs. byen skal producere lige så meget bæredygtig energi som byens Co2 fodaftryk. Det er aldrig sket før.

 

Vi vil sætte verdensrekord. Denne pilot vil blive skaleret til en række byer rundt om i verden , siger en entusiastisk Alexander Reitan. 

 

Xplora ønsker sammen med United Cities og vores partner Collectia at skræddersy en digital og social platform, som gør det muligt at involvere, inspirere og uddanne et større publikum. Gennem aktivitetskampagner vil Xplora gøre det muligt for mennesker over hele verden at omdanne fysisk aktivitet til humanitært arbejde.

 

De langsigtede fordele, der kommer fra solceller, vil give en ny kilde til vedvarende energi. Nuværende ikke-bæredygtige løsninger skal skrottes. De, der bliver involveret i projektet, hjælper dem, der i øjeblikket ikke har adgang til et bedre liv, viden og uddannelse i bæredygtig adfærd. I sidste ende er målet langsigtede og bæredygtige løsninger. Vi vil gøre dette ved at bruge ny teknologi, etablere samarbejde mellem regeringer, virksomheder og det videnskabelige samfund – og involvere mennesker over hele verden. Sammen med mennesker og virksomheder, der forstår, at vi SKAL skifte til bæredygtige løsninger, hvis vi vil ændre verden, siger Alexander Reitan.

 

Lyt og se podcasten med CEO Sten Kirkbak, hvor han interviewer Kristian Mjøen og projektleder hos Xplora, Alexander Reitan.

Læs mere om Xplora og vores innovative smartwatches til børn

Læs mere om Goplay aktivitetsplatform