30 sjove påskeaktiviteter for hele familien

Påskeferien er lige rundt om hjørnet og I skal ikke snydes for Xplora’s påskeaktiviteter. Vi håber, I finder noget på listen, der kan inspirere hele familien til sjove og hyggelige stunder sammen.

30 sjove påskeaktiviteter:

  1. Stjernekiggeri. De klare nætter har vi flere af, på denne tid af året. Har I ikke en kikkert, så lav jeres egen og leg. Tag 2 køkken/wc ruller og lim dem sammen, og lad barnet være kreativ med maling og pynt. Hop ud og kig sammen op på himlen og se om, I kan finde Karlsvognen.

2. Tag i tivoli og kom i påskestemning med deres mange farverige påskeæg og omkring 20.000 af de smukkeste duftende hyacinter, 20.000 påskeliljer.

3. Tænd et bål. Saml hvad du finder af tørt træ. Lav en sofa med masser af tæpper og puder og tænd et stort bål. 

4. Udendørs hule. Tag turen til den nærmeste skov eller gør det i haven. Et gammelt hit, der aldrig går af mode.

5. Påskeværksted. Pust og mal æg. Lav kyllinger af vat. Gå på YouTube og find inspiration til kreative påskeæg. 

6. Lav jeres egen bowling bane. Fyld brugte flasker op med lidt vand og spil sammen udenfor med hele familien.

7. Xploras gåbingo. Find den her! 

Design uden navn 3

8. Forårs safari. Tag nogle korte ture i det omkringliggende område og se efter tegn på forår. Tag på tur og start søgningen. Kan du hører tre forskellige fugle? Hvilke påske blomster kan du finde? Er der dyr i nærheden? Ingen vinder før alle mål er nået! 

9. En tur i havet. Solen er begyndt at varme lidt, så det er ikke iskoldt at komme i vandet. Årets første dukkert kan hurtigt blive en realitet for de hårdeste af os. 

10. Æggejagt. Alle de æg, der males, skal så bruges til noget. Læg dem rundt i et afgrænset område udendørs og lad børnene lede. Det er tilladt at have en lille præmie til dem, der finder æg.

11. Kort telttur. Tag teltet og børnene under armen og ud af døren. Om det bliver i haven eller den nærmeste skov, er ikke så vigtigt. 

12. Picnic med madrester. Der laves meget mad i påsken og der kommer hurtigt nogle rester hist og her efter alle måltiderne. Start dagen med at pakke alverdens madrester og tag på skovtur. Hvem ved, måske finder du en kombination af ingredienser, som verden aldrig har set før. Polarbrød med jordskok og pommes frites-krydderier? – mmmh mums.

13. Solopgang. Stå tidligt op eller tilbring natten udenfor for at se solopgangen. En perfekt måde at starte dagen på. Skulle du blive lidt træt i løbet af dagen, er det også muligt med en lille dukkert.. 

14. Hjemme-restaurant: Køb en masse små hurtigretter og lad fantasien sætte i gang med din egen restaurant. Lad børnene være kokke. 

15. Mini biologitur. Tag til den nærmeste sø og udforsk dyrelivet. 

Pige, kanin og Xplora Smartwatch - sjov i påsken

16. Påske olympiaden: Ud på legepladsen eller haven med venner og familie. Del jer op i forskellige grupper og find et sejt holdnavn. Find 3 udendørs lege (Som f.eks. kongespil), som alle kan være med til og start jeres egen olympiade. 

17. Gå på biblioteket. Fordyb jer i bøger og tag en dag med fordybelse.  Det er både godt for sjælen og læse lysten! 

18. Hjemmebiograf. Mange af børnenes venner er sikkert også hjemme i påsken. Inviter til filmvisning med popcorn mørkerum og musik på fuld udblæsning. Genskab den ægte biografstemning for en aften. 

19. Loppemarked: Få ryddet op i klædeskabene og start jeres egen loppemarked i baghaven. Inviter venner, familie og naboer til en hyggelig dag. 

20. Rengøring: Det lyder måske ikke som en umiddelbar favorit, men påsken er en perfekt mulighed for at rydde op. Få tingene ud og tag havemøblerne frem og gør dig klar til forår og sommer.

21. Brætspil: En klassiker og evigt aktuel. Spil noget spil sammen. 

22. Bag. Start dagen med at lave en dej sammen med børnene – eller forbered lidt bagning i løbet af dagen. Nyd resultatet om aftenen med en god film eller spil.

23. Påskequiz: Quizzer er en typisk påsketing. Skab dit eget twist ved at lave 20 spørgsmål hver, hvor emner kan være mere personlige ting og noget man kun ved om hinanden. Hvem ved, måske lærer I hinanden endnu bedre at kende.

24. Ekstra stort påskeæg: Køb et påskeæg og lad børnene fylde det med hjemmelavede ting – og lad dem forære det væk i påskegave til en de holder af. Det behøver bestemt ikke at være fyldt med slik eller dyre ting. Alle elsker at få hjemmelavede ting og især fra børn.

25. Køb et blad: Normalt køber de fleste af os måske ikke så mange blade, men i påsken kan det være tid til at købe et lille arsenal af blade og tegneserier.

26. Yatzy. Ingen påske uden yatzy – obligatorisk – og altid lige sjovt.

27. Påske revy: Sæt jeres eget show eller revy op. Skriv manuskripter, tekster og vittigheder, som du inviterer venner og bekendte til. Alle kan få en rolle. 

28. Vafler på altanen eller i haven: Folk bor forskelligt, men bor du for eksempel i en blok eller en lejlighed, kan du trække ud på altanen og sætte dig lidt i solvæggen der. Træk en forlængerledning op og installer familien selv med et tæppe og vaffeljern. Bor du et sted med have, kan du kombinere vaffelbagning, vaffel spisning og forårs bagning.

29. Leg med kridt: Find kridtet frem og tegn hvad hjertet begær. 

30. Pust sæbebobler med maling. Hop udenfor og find de gamle hvide lagner frem.  Hæld maling i sæbeboblerne og pust sæbeboblerne ud på lagnet. Perfekt til ungerne – og sjovt forældre.

Husk at medbringe dit Xplora smart ur til påskeaktiviteterne, så alle skridt bliver registreret på aktivitetsplatformen.

Læs mere om vores smartwatches her! 

sjove påske aktiviteter