4 fordele ved at have søskende

Søskende – ubetinget kærlighed, endeløs latter og til tider stor frustration! Bliver du også kugleskør, når dine børn hærger rundt i hele huset og skændes om ALT!? Selvom det at have flere børn til tider kan være hårdt, så viser forskning faktisk, at der er mange fordele ved at have søskende. Vi har fremhævet 4 fordele ved at have søskende! 

Vi har søskendekampagne nu!

Spar 300 kr. PER ur, når du køber Xplora X5 Play her!

 

“Ved at have søskende lærer børn automatisk en masse sociale færdigheder, særlig når det gælder evnen til at udvikle sig”, siger Turid Suzanne Berg-Nielsen, forskningsleder ved Regionscenter for børn og unges psykiske sundhed i Oslo. Hun siger, at netop dét, som giver mange forældre dårlig samvittighed – nemlig manglen på en-til-en tid med sit barn, faktisk kan være en fordel.

“Søskende må til en hvis grad konkurrere derhjemme, da de ikke er alene om at ville have forældrenes opmærksomhed og tid. I sociale sammenhænge, hvor det er nødvendigt at markere sig selv, er det en fordel at have haft søskende at øve sig på”, siger Berg-Nielsen.

“Den yngste vil have sine ældre søskende som rollemodeller, som de hele tiden kan spejle sig i. Det yngste barn er derfor ofte længere fremme i udviklingen af ​​sprog, motorik og adfærd. Hos det ældste barn ses det ofte, at det at have yngre søskende udvikler empati, en ansvarsfølelse og evnen til at tage sig af andre”, siger Berg-Nielsen til norske Foreldre & Barn.

4 fordele ved at have søskende

4 fordele ved at have søskende

Selvom et helt stille hjem nogle gange kan være en drøm, så er det godt at huske, hvorfor søskende har så stor gavn af hinanden – så næste gang du fortvivlet er ved at rive dig i håret af børnenes non-stop skænderier, rod og leg overalt i huset – så tag et par sekunder, tag en dyb indånding og tænk over dette:

1. Søskende øger sociale færdigheder. Ifølge et studie udført ved Brigham Young University i USA og udgivet i tidsskriftet Journal of Family Psychology, vil søskende fremme et barns medmenneskelige holdninger i endnu større grad end forældre. Både brødre og søstre opmuntrer til positiv adfærd som gode gerninger, at hjælpe en nabo eller at tage sig lidt ekstra af et andet barn på skolen.

2. Søskende gør dig til en bedre ven. I et studie ledet af sociologiprofessor ved Ohio State University, USA, blev lærere bedt om at vurdere sociale kompetencer hos mere end 20.000 børn. Resultatet viste, at børn som havde mindst en søskende konsekvent blev vurderet som bedre til at danne og fastholde venskaber, komme overens med børn som var anderledes, trøste og hjælpe andre børn, udtrykke følelser på en positiv måde og vise hensyn til andres følelser.

3. Søskende gør dig mere optimistisk. Et studie, der sammenlignede voksne i Beijing født lige før og lige efter Kina introducerede etbarnspolitikken, viser en række personlighedsforskelle, der kan være relateret til tilstedeværelsen og fraværet af søskende. Ifølge undersøgelsen, der blev foretaget ved Monash University i Melbourne, Australien, kan det at have søskende gøre dig mere troværdig, samvittighedsfuld og optimistisk.

4. Søskende kan være din bedste ven – hele livet. Lige fra barns ben kan søskende underholde hinanden og leger sammen. Her har børnene altid den bedste legekammerat lige ved hånden og forældre behøver derfor ikke at være tvunget til at sidde på stuegulvet og bygge legotårne. I takt med børnene bliver ældre og ældre så kan forholdet til ens søskende godt være hårdt, men det er meget muligt, at søskende i sidste ende bliver livslange venner. Hvordan har dit eget forhold til dine søskende ændret sig siden barndommen og ungdommen?

Xplora tilbyder søskenderabat

Xplora søskenderabat

Xplora er en sikker introduktion til den digitale verden. Det er trygt og nemt at bruge. Vi har fjernet sociale medier, adgang til internet og upassende indhold og i stedet fokuseret på det, der er vigtigt for børnene – nemlig at holde kontakten med sine kære, også sine søskende.

Lige nu kan du benytte vores søskenderabat, når du køber 2 eller flere X5 Play smartwatches – perfekt som børnenes første mobiltelefon. Søskenderabatten giver dig hele 300 kr. i rabat – PER ur! ??

Rabatten gælder på Xplora X5 Play og kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud. For at aktivere rabatten skal du blot bruge koden “søskenderabat”, når du kommer til kassen. Tilbuddet er kun gyldigt på xplora.dk

Spar minimum 300 kr. med Xplora søskenderabatten. Brug med koden: søskenderabat

Bestil med søskenderabat her!

Læs mere om vores forskellige modeller her!