5 tips til at gøre rengøring sjovt

Det er de færreste af os, som synes rengøring er sjovt, men rengøring behøver slet ikke at være så kedeligt – og du kan sagtens gøre det sammen med dine børn!

Vi har samlet 5 sjove tips og tricks til, hvordan du kan gøre rengøringen derhjemme til en LEG for store og små.

Hvad end om det danske vejr er gråt, vådt og kedeligt eller lyst op af den skønne forårssol, så finder mange af os altid en masse sjove ting, som vi langt hellere ville lave end at gøre rent derhjemme. Vi vil hellere hygge os med familien, gå en frisk tur i naturen – eller måske endda hoppe i biografen med børnene med varme og friske popcorn – mums!

Os fra Xplora blev i hvert fald fristet og listede i biografen for at se årets nye animationsfilm til børn, Folk og Røvere i Kardemomme By. Se hvordan det så ud, da vi var til gallapremiere med kardemommesnurrer, kameler og vores fantastiske ambassadører og samarbejdspartnere!

I filmen møder vi de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan, som simplethen roder SÅ meget i deres hus, at de har brug for en, som kan hjælpe dem med at gøre rent – lyder det som noget, du også kunne have brug for? ? Røverne beslutter sig for at “røve” ordensmennesket Tante Sofie!

rengøring hos røverne i kardemommeby - måske du kan få lidt tips

rengøring hos røverne i kardemommeby

 

Hvem bor i det her rodehus!?

– ikke dig i hvert fald, hvis du følger Tante Sofies 5 tips og tricks!

 

5 tips til at gøre rengøring sjovt for hele familien

1. Fyr op for yndlingsmusikken!

En helt fantastisk playliste kan få selv de mest stædige æsler op at stå! Få børnene til at komme op med deres yndlings musiknumre og sammensæt en fed mikset playliste, som hele familien kan rocke med på. Når så nullermændene ovre i hjørnet er blevet for store eller du ikke kan se gulvet for bare legetøj, så skru op for jeres yndlingsplayliste, giv støvsugeren en svingom og gør rengøringen til intet mindre end en FEST!

2. Vær aktiv og bliv belønnet!

Man skulle ikke tro det, men du bevæger dig faktisk en HEL del, når du gør rent. Få børnene til at tælle deres skridt på Xplora-uret, hvor de for hvert 1000 skridt, de tager, optjener 1 Xplora Coin til Xploras sjove aktivitetsunivers Goplay! Lær mere om Goplay her.

3. Kan I slå rekorden?

Hvem elsker ikke en god gammeldags konkurrence!? Slå jer sammen som et team, start stopuret på dit barns Xplora smartwatch og tag tid på, hvor hurtige I er til at rydde op på værelset, støvsuge, tørre af og tømme opvaskemaskinen. Skriv jeres tid ned og se, om I kan slå tiden næsten gang I gør rent! Måske det kan være en præmie på højkant?

4. Boost dit barns selvværd

Det er vigtigt for børn at tro på sig selv og deres egne evner. Opmuntre derfor dit barn til at hjælpe til med rengøringen på deres helt egen måde – “du kan godt!”. Når dit barn bliver præsenteret for en opgave (som naturligvis passer udfordringsmæssigt til dets alder), så udvikler dig sig. Når de klarer en udfordring, bliver de så stolte, at det stråler ud af deres øjne og de nærmest vokser 5 cm over, at de kunne selv! SEJT! Læs mere om, hvordan du kan booste dit barns selvværd her.

5. Gør det sammen!

Bare det, at I som familie er sammen om mission ‘RENT HUS’ gør det hele lidt lettere og sjovere, når man hjælper hinanden. Selvom rengøring kan være en kedelig tjans, så se det som hyggelig kvalitetstid for hele familien!

Folk og roevere i Kardemomme by @Qvisten Animation 19

Vil du se mere til de tre røvere, Tante Sofie og resten af Kardemomme By, så tag børnene med til en hyggelig og sjov animationsfilm for hele familien med alle de populære karakterer og sange, som mange af os kender og elsker ?✨

Se filmen i biografen nu!

Reklame for Nordisk Film og biograffilmen ‘Folk og Røvere i Kardemomme By’.