6 spooky og (u)hyggelige ideer til at fejre Halloween!

Det er tid til at forberede sig på årets uhyggeligste weekend, Halloween.
Vi hos Xplora elsker at fejre helligdage, store som små, da det altid giver en anledning til at forkæle sig selv og familien ud over det sædvanlige.

I år falder Halloween på en mandag, hvilket betyder, at vi kan fejre en HEL dag med slik, udklædning, socialt samvær og en masse (u)hyggelig hygge dagen lang! Nogle glæder sig mere end andre i forhold til Halloween-fejringen, men uanset hvad synes mange børn, at det er en sjov og anderledes dag. Hvis dit barn ikke har lyst til at klæde sig ud eller fejre, så er det noget vi også må acceptere – det er op til en selv! Vi kan alle lide forskellige ting.

I Halloweens ånd (??) har vi listet seks sjove aktiviteter og ideer, som vi håber kan inspirere til en uhyggelig og SKRÆMMENDE god Halloween-fejring med børnene! Og selvfølgelig er det her vigtigt at tilpasse dagen til ens børns alder i forhold til, hvor skræmmende det skal være. Det ved du bedst; du kender dine børn og ved hvad de kan tåle. Ingen har godt af flere ugers mareridt efter Halloween…!

I dette blogindlæg gennemgår vi 6 sjove aktiviteter, som vi håber, kan inspirere dig til en (u)hyggelig og sjov Halloween!

1. Dekorer dit hjem!

Hvis du ikke allerede har gjort det, så er det at dekorere huset altid en sjov familie aktivitet uanset ferie eller anledning.

Hvad med at hænge falske spindelvæv op, kranier, spøgelser eller andre skræmmende dekorationer rundt omkring i huset for at få dine børn i Halloween-stemning. Vores yndlingsdekorationer er de hjemmelavede græskarlygter, der giver dit hjem den perfekte spooky halloween-følelse.

?Pro tip: Alt er bare lidte sjovere med musik! Hvad med nogen uhyggelige Halloween-melodier i baggrunden imens du dekorerer, for at gøre aktiviteten endnu sjovere og mere uhyggelig!

Halloween med Xplora

2. Udklædning!

Udklædning er altid sjovt, og Halloween er en perfekt anledning til at være kreativ med kostumer! Selv hvis du ikke har planer om at tage til Halloween-fest eller gå dør til dør for slik eller ballade, vil børnene have det sjovt ved at leve sig ind i rollen som sin yndlingssuperhelt eller zombie. Det behøver ikke at være dyrt eller mere avanceret end at tage et gammelt lagen over hovedet og skære huller ud til øjne og mund, eller at tage en høj heksehat på og give den gas med lidt sort makeup – easy peasy! Børnene synes bare, det er sjovt, at I laver noget andet end I plejer – og ikke mindst, at du klæder dig ud sammen med dem!?‍

3. Græskar udskæring

Vi kommer ikke udenom græskaret! I løbet af de seneste år, har græskarudskæring blevet et kæmpe hit om efteråret og op til Halloween. Når man tænker på Halloween, tænker du sandsynligvis også på græskar. Find værktøjet frem, og kom i gang med at lave dit helt eget græskar! I kan endda gøre det til en familiekonkurrence og bedømme, hvem der havde det bedste og mest kreative design! – kun fantasien sætter grænser!

Vil du ikke lave græskar? Intet problem, du kan bare male det i stedet! Dette er en god (og sikker) mulighed for små børn, der endnu ikke er i stand til at bruge skarpe genstande.

4. Bag nogle skræmmende lækkerier!

At bage eller lave snacks og slik derhjemme er, hvad de fleste børn synes er virkelig sjovt! Du kan finde utrolig meget sjov og (u)hyggelig inspiration på nettet til hjemmelavede spiselige Halloween-snacks. Det behøver ikke være avanceret; du kan koge pølser og skære dem op, så lægge ketchup på – og puuff, så har du en ret, du kan navngive efter ønske? Lav eventuelt muffins, og køb rød og sort konditorfarve – så har du uhyggelige muffins! En anden mulighed er at tilberede spaghetti, blande godt med sort kagefarve – og afslutte med masser af ketchup på toppen! Mmmmmmm – bon appetit! Her er det kun at bruge fantasien.

Tjek Valdemarsro for lækre Halloween-opskrifter.

5. Skattejagt i den mørke og mystiske have!

Dekorer haven, og vent til det er mørkt. Når tiden er inde, lad børnene gå ud i haven for at lede efter en skjult skat gennem et uhyggeligt skattekort. Sørg for at de har en lommelygte med, der kan hjælpe børnene med at se.

Har dit barn et Xplora-smartwatch på armen kan du som forælder nemt holde styr på, hvor børnene befinder sig med urets indbyggede GPS-funktion. Hvis dit barn bestemmer sig for at tage på jagt efter zombier på egen hånd, kan du altid følge dit barns bevægelse og position, og hvis de forlader den forudindstillede Trygge Zone, vil du få en notifikation på forældreappen. Læs mere om Xplora her!

DSC02001

6. Del (u)hyggelig historier

Der er ingen bedre måde at komme ind i Halloween-ånden end at fortælle eller høre en god, uhyggelig historie. Find nogle varme tæpper frem, tænd stearinlys og brug en lommelygte for ekstra spooky stemning.

Glad heksepige til Halloween med Xplora

For mange kan den mørke årstid føles mentalt tung, men det er let at putte små lysglimt i hverdagen med en række små aktiviteter.

Vi ønsker dig og familien sjov, (u)hyggelig og passende skræmmende Halloween!

Følg os på Instagram og Facebook for at holde dig opdateret på nyheder og spændende tilbud og konkurrencer!