Hvordan påvirker internettet de mindste i familien?

Børn og internet er en diskussion der aldrig ender. Er det farligt, at introducere vores børn til internettet og de sociale medier? I dette blogindlæg er dykket ned i emnet, for at I forældre kan få en bedre forståelse for effekten ved kombinationen af børn.

Er livet blevet for nemt?

De sidste par år er Internettet og de sociale medier eksploderet. Tidligere kommunikerede vi med andre lande via fax. I dag er det bare, at åbne computeren eller din smartphones hvornår det passer dig. Før i tiden gik vi på biblioteket for at låne en bog, hvis vi skulle finde information. I dag ‘googler’ vi. Livet er blevet lettere på mange måder. Men internet og børn er en kombination, som kan være svær og navigere rundt i, som forældre. 

 

Børn og internet

Internettet er oplagt af næsten alle børns hverdag. Det har givet børn større adgang til omverdenen, mens omverdenen har fået større adgang til vores børn. 

På internettet er der et væld af informationer, billeder, videoer og andet at tage del i. Via en søgemaskine kan du nemt finde det, du leder efter. Og i modsætning til en voksen er børn ikke kildekritiske. Børn kan ikke filtrere information, som vi voksne kan, hvilket kan have en negativ effekt på børns dømmekraft. 

Xplora X5 i lyserød, blå og sort

 

Børn er særligt udsatte

Under barnets opvækst er det almindeligt, at barnet til tider føler sig ensomt og selv forsøger at finde ud af det. Barnet kan så via internettet søge ind i grupper, der ligesom barnet, føler det samme for at finde fællesskab og tilhørsforhold. Hvis de så havner i den forkerte gruppe, kan det gå rigtig galt. Der er mennesker på nettet, som udnytter børn og deres sårbarhed, og det er noget, du bør overveje, inden du præsenterer mobiltelefonen.

Xplora har udviklet en mobilløsning, designet til børn uden internet og sociale medier. Læs mere om vores teknologi her! 

 

Børn er ekstra sårbare på nettet

Det er et relevant emne, som også diskuteres. Vi kan lade følgende statistikker, taget fra virksomheden Comprd’s undersøgelse, tale for sig selv:

  • 6 ud af 10 børn har været udsat for cybermobning via sociale medier.
  • Spiseforstyrrelser hos yngre mennesker er steget med 30 % i forhold til 2007.
  • I dagens samfund har omkring 55 % af alle unge følt sig psykisk syge over en periode.
  • Tilgængeligheden og brugen af ​​stoffer er steget drastisk blandt unge.
  • 16 % af de unge, der bruger sociale medier, har været udsat for fysiske trusler.
  • 54 % af de unge brugere er blevet mobbet via Instagram
  • Hver fjerde ung, der har været udsat for cybermobning, har haft selvmordstanker.
  • 41 % af cybermobning unge har udviklet social angst.

 

Uanset om man som forældre tror, ​​man kan beskytte sit barn mod meget, er det umuligt, når det kommer til sociale medier og internet. Børn og internet hænger ikke sammen. Vi vil derfor appellere til jer forældre, der overvejer at købe en mobiltelefon til jeres barn – vælg teknologi tilpasset børn. 

Læs mere om vores produkter her! 

 

Forestil dig en verden, hvor børn kan udforske internettet uden bekymring. En verden, hvor forældre kan lade deres børn udforske den digitale sfære med fuldstændig tryghed. Det er præcis, hvad vores aktivitetsplatform tilbyder. Vi har skabt et digitalt paradis, hvor børn kan lære og lege uden risikoen for farlige indhold eller skjulte omkostninger.

Vores platform er et alternativ til den moderne internetkultur, der kan være skadelig for børn. Vi har fjernet mikrotransaktioner, der ofte udgør en økonomisk trussel for forældre, og vi sikrer, at kun børnevenlige materialer er tilgængelige. Her er internettet ikke farligt, det er et læringsværktøj og en kilde til glæde.

 

Vi forstår, at børn og internettet kan være en udfordrende kombination, men vores platform er udviklet med børnenes sikkerhed som topprioritet. Når du giver dine børn adgang til vores platform, giver du dem en mulighed for at udforske og vokse i en beskyttet digital verden.

Lad os sammen skabe en fremtid, hvor børn og internet ikke længere er en kilde til bekymring, men en kilde til læring og sjov. Vælg sikkerheden og friheden, vælg vores aktivitetsplatform til børn. Læs mere om vores aktivitetsplatform, designet specielt til børn!