Efterårsaktiviteter for børn – 10 sjove ideer!

Mangler du inspiration til hyggelige efterårsaktiviteter for børn, som kan gøre efteråret lidt sjovere?

Mens vi så småt er begyndt at takke af til sommeren for 2024 er så småt begyndt at aftage og som forældre begynder vi langsomt at finde flyverdragten og gummistøvlerne frem fra klædeskabbet. Men frem for at gå efteråret mut i møde har vi hos Xplora samlet 10 sjove efterårsaktiviteter med børn, der kan hjælpe til en hyggelig sæson i koldere omgivelser for hele familien.

efterårsaktiviteter

10 sjove ideer for børn (og deres voksne)

1. Den klassiske – Kastanjedyr 

Når efteråret melder sin ankomst, er det tid til at samle kastanjer og forvandle dem til sjove og fantasifulde kastanjedyr. Kastanjedyr er perfekt til børn, da det både stimulerer deres kreativitet og er en god grund til at nyde den flotte natur vi har rundt omkring. Børnene kan få gået nogle skridt og samlet nogle Xplora-Coins gennem aktivitetsplatformen og os forældre vil samtidig kunne nyde den friske luft med en af de mest klassiske efterårsaktiviteter for børn der er!

For at lave kastanjedyr skal du blot samle kastanjer, tage nogle tændstikker og en kniv til at lave små huller. Lad børnene bruge deres fantasi til at skabe alt fra kastanjemænd til sjove dyr som kastanjeheste eller fantasivæsener. En perfekt kombination af læring og leg, der gør et efterår for børn til en tid fyldt med magi og kreativitet og en god start på et efterår for børnene.

Efterårsaktiviteter kastanjedyr

2. Den eventyrlige – Byg en drage 

Den sidste halvdel af året er kendt at byde på blæsende dage, som ikke altid fylder os med begejstring. Her kan en byg selv drage puste liv i et ellers stille efterår for børnene med en eventyrlig kreativ aktivitet, som alle kan aldre kan være med i. Byg selv drager er en fantastisk kombination af leg og læring der samler familier om at få luft under vingerne sammen.

Sådan gør i: Sammen med børnene kan i bygge en simpel drage af let materiale, som papir, snor og pinde for at få en aerodynamisk drage. HUSK! At de små kan farvelægge de eventyrlige drager med deres ynglings farver så de ved, hvilken der er deres. Brug for hjælp? Heleverdeniskole.dk har en nem guide.

Byg selv dragen er en stabil aktivitet for et efterår for børn med massere af potentiale for at udvikle de kreative færdigheder sammen!

 

 3. Halloween i Tivoli – En magisk efterårsoplevelse for børn

Halloween i Tivoli er en fantastisk måde at fejre sæsonens festligheder på. Tivoli forvandles til en fortryllende halloween-verden, hvor familier kan opleve smukt dekorerede haver, møde sjove (og lidt uhyggelige) figurer og prøve forlystelser i en helt særlig familie stemning. Blandt andet kommer den kendte karakter Rasmus Klump forbi forlystelsesparken over flere omgange til magi, edderkoppespind og leg!

Med alt fra græskarlygter til spøgelses huse skaber Tivolis Halloween tema de perfekte rammer for en sjov og spændende dag med børnene og vil altid være en sikker vinder. Det er en populær aktivitet, hvor de mindste kan få en lille smule gys og grin og samtidig nyde en magisk oplevelse og en skøn mulighed for at skabe minder sammen med resten af familien i hyggelige omgivelser. Følg med på Tivolis halloween program her!

Halloween i tivoli | Efterår for børn

4. Hygge med Snobrød & Skumfiduser

En af de mere friske efterårsaktiviteter med børn, er at lave snobrød og riste skumfiduser over bål. Det en simpel, men utrolig sjov aktivitet, der kan skabe masser af hyggelige stunder – uanset om I er ude i naturen eller hjemme i haven.

Vil i gøre det til en større oplevelse kan i eventuelt booke et shelter, via naturstyrelsen. Mange shelters har bålpladser, så I kan tilbringe dagen i naturen og nyde et lækkert bål sammen. Hvis vejret ikke er med jer, kan I sagtens lave bål hjemme i haven eller på en grill.

Lad børnene være med til at lave snobrødsdejen og snitte pinde, mens I hygger med ristede skumfiduser over gløderne.

Bål og snobrød

5. Bag en æbletærte – Hyggelige tider i køkkenet

En æbletærte bringer både glæde og skønne dufte ind i hjemmet. Saml friske æbler fra haven eller køb dem i supermarkedet og gå i gang med at bage sammen som familie.

Børnene kan være med til at skære æblerne, drysse sukker og kanel og pynte tærten. Mens tærten bager, breder forventningens glæde sig, og den kan nydes med flødeskum eller vaniljeis, når den er færdig.

Bagning er en dejlig måde at tilbringe kvalitetstid sammen og samtidig skabe en lækker dessert, som hele familien vil elske. Vi har fundet en opskrift fra valdemarsro som inspiration! Et efterår for børn skal også indeholde de søde stunder!

Efterårsaktivitet æbletærte

6. Deltag i “Skattejagten” på Xploras aktivitetsplatform

Har du et Xplora-ur? Husk at besøge aktivitetsplatformen og vær med i sjove kampagner året rundt. En af de spændende kampagner er Skattejagten, hvor børnene skal følge piraterne og samle skatte for at vinde masser af Xplora Coins. Men pas på – det kræver fart og masser af bevægelse for at komme først!

Skattejagten på aktivitetsplatformen. Et aktivt efterår for børn

Skattejagten er en fantastisk måde at holde børnene aktive med sjove efterårsaktiviteter for børn. Børnene kan samle skatte på forskellige øer, mens de bevæger sig og konkurrerer mod piraterne. Kampagnen kører frem til d. 1/10/24, så sørg for at deltage og få et aktivt og spændende efterår for børn med Xploras aktivitetsplatform!

 

Se vores smartwatches til børn her


7. Lav en smuk efterårskrans

At lave en efterårskrans er en hyggelig og kreativ aktivitet, som hele familien kan samles om. En tur i skoven eller i ens omegn kan man normalt finde en masse flotte blade, kogler, grene og bær, der kan bruges til at skabe en smuk krans.

Med en simpel halmkrans eller noget ståltråd som base kan de små, dekorere kransen med naturens materialer. Få efterårsaktiviteter for børn har den måde at tilbringe tid sammen, og den færdige krans kan hænges op som en flot dekoration i hjemmet hen i mod jul!

Efterårskrans

8. Efterårslysestager

Lav jeres egne efterårslysestager. Find nogle store syltetøjsglas eller bare gamle glas og klister flotte blade på ydersiden med decoupagelim – Husk at det skal være på ydersiden af glasset. Så skal de bare tørre og så er de klar til et lys så man rigtig kan føle at der er efterår. 

Du kan også pynte det ekstra med glimmer eller farvet bånd. Det er kun fantasien som sætter grænser. 

Efterårsaktiviteter for børn lysestager

9. En tur på biblioteket

Et besøg på biblioteket er en god måde tilbringe tiden sammen, finde nye bøger og samtidig give børnene mulighed for at lære noget nyt. En efterårs historie i cozy omgivelser kan både underholde og udvikle børnenes fantasi og sproglige fagligheder. En tur på biblioteket er en skøn kombination af afslapning og læring for hele familien.

Hvis det skal foregå hjemme kan man supplere med varm kakao for at sætte prikken over i’et for engagementet, mens de lytter med på, historien der skal fortælles.

10. Filmhygge eller en tur i biografen

Når dagene bliver kortere, er der ikke noget bedre end at samles til en god film. Lav en hyggelig filmaften derhjemme, hvor de små kan vælge deres yndlingsfilm. For at gøre det ekstra specielt, kan I lave popcorn, finde tæpper frem og skabe jeres egen “biografstemning” i stuen.

Hvis I vil ud af huset, kan en tur i biografen også være en skøn måde at tilbringe tid sammen som familie. Vælg en film, som hele familien kan nyde, og glæd jer til en dag fyldt med grin og gode oplevelser. Både filmhygge hjemme og en tur i biografen er perfekte måder at slappe af og nyde kvalitetstid sammen i de køligere måneder.

Xplora har givet over 1.000.000 forældre en bedre ro og tryghed, når de kysser deres børn farvel, og sender dem ud på egne eventyr.

Og når efterårsferien begynder, kan du som forældre med Xplora-appen, trygt lade børnene gå ud og lege med sine venner og holde øje med dit barns bevægelser hjemmefra eller fra arbejde. Men bare fordi det er blevet efterår for børnene og dig, er der stadig masser af sjove aktiviteter at finde på, både hjemme i varmen og udenfor i den friske luft få en masse XCoins med hjem til appen!

 

Vi håber at vi har kunne inspirere dig til nogle dejlige efterårsaktiviteter for børnene! 

Se 6 uhyggelige halloween aktiviteter her!