Xplora hjælper med at forstå det tekniske

Har du også svært ved at forstå alle de tekniske begreber vi bruger hos Xplora? Hvad er en wearable? Hvad er forskellen på GPS eller Wi-FI lokation og hvad bruger man en Cradle til?

Vi hos Xplora vil gerne hjælpe dig med at forstå hvad nogle af de forskellige tekniske specifikationer betyder så i med ro i maven kan vælge det bedste produkt til jeres børn.

Derfor har vi lavet en lille oversigt over de ting som vi tror kan hjælpe jer som forældre med at vælge det bedste ur til jeres barn og som kan give svar på nogle af alle spørgsmål du kunne have når du læser om vores børneure. 

 

Hvad er en Wearable?

Du har muligvis hørt en bestemt række produkter blive omtalt som “Wearables”, men hvad betyder dette begreb egentlig? Og hvilken type produkter dækker det over?

Wearables er en betegnelse for de teknologiske produkter som man kan bære på kroppen uden hjælp fra hænder, lommer eller stropper. Der kan f.eks. være headsets, VR briller, ringe, pulsmålere, smartwatches og alt andet man kan bære på kroppen, ofte trådløst. Det betyder helt simpelt: “noget man kan have på”.

Smartwatches og fitnessarmbånd er nogle af de mest populære produkter i denne kategori og vi kan bruge dem til alle mulige formål. På den måde får du altså en trofast følgesvend, som hjælper dig til at holde styr på og analysere din træning og din bevægelse i hverdagsaktiviteter.

 

Xplora X6Play smartwatch Blå

Hvad er en Cradle?

En cradle er en type oplader hvor man i stedet for at sætte et stik i lægger sin enhed på en lille flade, og den så bliver ladet op, enten ved hjælp af trådløsladning eller en lille kontaktflade med metalforbindelser. Det er en type oplader som ofte bruges i forbindelse med wearables, fordi der så ikke skal være plads til et helt strømstik, og vores apparat kan derfor være mindre og slippe for huller til stik som kan samle støv og skidt og blive ødelagt af vand og sved. 

Cradle oplader til Xplora X6 play

Hvad er forskellen på GPS/ WI-fi /LBS?

Når der på en wearable eller et smartwatch står at det bruger lokations tjenester via GPS eller Wi-fi er det en måde at måle præcis for enheden befinder sig. Men de måler på forskellige måder:

GPS står for Global Positioning System og er en radionavigation positioneringssystem baseret på kunstige jordsatellitter. Det betyder at den måler afstanden mellem satellitternes kendte position og din enhed. Den samler så samme data fra flere satellitter og kan derefter beregne præcis hvor du befinder dig. Fordi det er baseret på at kunne kommunikere med satellitter, er det et udendørs system, da signalet ikke kan komme gennem træ eller beton. Man skal også bruge minimum 3 satellitter for at få et præcis signal, og det kan derfor tage op til et par minutter at forbinde. GPS er præcis helt ned til 5 meter.

 

LBS står for Location Based Service og beregner din lokation på næsten samme måde som GPS, men bruger telefonmaster frem for satellitter. LBS skal også bruge minimum 3 master for at finde ud af hvor du er. Hvis man sammenligner LBS er kun præcis ned til 100-200 meter og altså ikke lige så præcis som GPS. Men fordi GPS signaler ikke kan gå gennem vægge mm er det er meget brugbart indenfor hvor GPS signalet altså ikke kan nå ind. Dvs. at hvis man befinder sig på skoler eller i indkøbscentre, vil uret bruge LBS for at finde ud af hvor det er. 

 

Det sidste positioneringssystem er Wi-Fi positionering. Denne er til indendørs brug da den samler information om kendte Wi-fi netværk som man ved hvor er og beregner din position ud fra hvilke netværk den kan se. Den er afhængig af at der er et netværk i nærheden men er præcis ned til 50 meter hvis der er synlige netværk i nærheden. 

I Xploras X6Play ur bruger vi alle 3 former for positioneringssystemer for at du kan være tryg og altid ved du har mulighed for at se hvor dit barn er. Både indendørs og udendørs.

 

Læs om Xploras trygge zoner her

Xplora - Hold dit barn sikkert med GPS og trygge zoner

 

Hvad er en TFT skærm?

TFT står for “Thin Film Transistor” og er et andet ord for en LCD Fladskærm. En klassisk LCD skærm kender vi f.eks. fra gamle lommeregnere, men i en TFT bliver hver pixel kontrolleret af 1 til 4 transistorer. Det betyder at der ligger en tynd film af flydende krystaller under overfladen, som viser alle billederne og der er en lyskilde som lyser skærmen op bagfra og vi derfor kan se det der er på skærmen. En TFT er derfor både klarere og lysere end en klassisk LCD skærm.

Stort set alle LCD-skærme på computere har været TFT,  siden begyndelsen af ​​2000’erne

 

Hvad er forskellen på Xplora XGO3 og Xplora X6Play?

 

sammenlign Xplora-ure Xgo 3 og X6 play

Har du brug for hjælp med det tekniske? Besøg vores kundesupport og vi hjælper dig at find en løsning.