Juleferie med mindre skærmtid og mere aktivitet!

Tidligere i år spurgte vi vores følgere på Instagram og Facebook i hele Norden, om de oplever, at skærmtiden er steget blandt deres børn under Covid-19. Resultaterne varierede noget afhængigt af land, men én ting havde alle tilfælles – skærmtiden er steget.

Hjemmekontor, restriktioner, karantæne og at være mere hjemme er påvirket hverdagen for de fleste i den aktuelle situation, i større eller mindre grad. At være hjemme kan være stressende og dagene går – og det er svært at skelne mellem arbejde og fritid. Og med børnene i hjemmeskole og/eller at børnene ofte skal være hjemme pga. smittebeskyttelsesregler i den nuværende situation, er det nemt for os at tilbyde dem en tablet eller mobil at lege med i i mellemtiden for at få arbejdsro og ikke mindst ro i sindet. Forældre får fred og ro, og barnet er (tilsyneladende) glad. Det gør det så meget nemmere at arbejde hjemmefra. Hvem genkender ikke dette?!

Den “nye” hverdag og dets endnu ukendte konsekvenser

For mange familier er dette blevet en “ny hverdag”, som vi endnu ikke ser konsekvenserne af.

Hvad vi ved er, at skærmtid bidrager til både nedsat fysisk aktivitet – og at smartphones og tablets uden tvivl er vanedannende. Dette kan bidrage til både psykisk og fysisk dårligere helbred hos vores børn og unge. Der er også undersøgelser, der viser, at indlæringsevnen er dårligere, når man sidder meget stille om dagen. – Børn har brug for fysisk aktivitet!

Juletid med Xplora

Juleferien – en god mulighed for at mindske skærmbruget

Jobbet og hjemmekontoret kan måske “pakkes” lidt mere væk i juleferien, og der er færre ting på to-do-listen; du og børnene kan bruge mere tid sammen. Med mere tid bliver der også mere overskud til at gøre ting og lysten til at være aktiv – og også kreativiteten blomstrer, når man ikke er fanget i tidsklemmen i hverdagen! Børn er krævende i forhold til opmærksomhed og tid, men har ofte ikke høje forventninger til den egentlige aktivitet, I laver sammen; en gåtur lige udenfor huset er lige så rart som andre længere udflugter! Se gerne vores 40 tips til sjove aktiviteter at lave med familien.

At kede sig er sundt!

Martin Lossman, der er pædagog, foredragsholder, forfatter og underviser, fortæller, at der også er undersøgelser, der viser, at børn i dag ikke har samme kreativitet og fantasi som før.

Forskere mener, at hovedårsagen til dette er den manglende kedsomhed, som ofte er en stor inspiration til at være kreativ. I dagens samfund bidrager tablets og smartphones til, at vi hele tiden bliver underholdt – og tilsyneladende ikke har noget særligt behov for at være kreative. Denne tendens gælder også for vores børn. Så vores konklusion er: Lad også børnene kede sig lidt i juleferien – så vil du se, at det meget vel kan føre til mere aktivitet efterhånden!

Mere aktivitet og mindre skærmtid

Vores vision er mere aktive børn. Vi ønsker, at vores smartwatches bidrager til det modsatte af inaktivitet – og kan være med til at gøre det lidt nemmere for både børn og forældre at begrænse skærmtiden. Xplora er et produkt, der ønsker at give inspiration til øget fysisk aktivitet og større selvstændighed hos børn – med god voksenkontrol.

I skoven med Xplora X5 Play

Nogle af funktionerne i vores smartwatches, der bidrager til en tryg og aktiv hverdag:

  • GPS, Trygge Zoner og forældre-app: Lad børnene, der er klar til det, tage ud at lege på egen hånd eller med vennerne med Xplora på armen; du ved altid, hvor dit barn er med den unikke GPS-funktion. I forældre-appen får du også besked på din smartphone, når barnet kommer ind eller ud af en Tryg Zone.
  • Telefon og besked: Har du brug for at komme i kontakt med barnet? Intet problem. Barnet er kun et opkald væk. Her kan du som forælder angive, hvem der kan kontakte dit barn, og hvem barnet kan ringe til.
  • Goplay: Vi hepper på aktive børn, og vil gerne inspirere til aktivitet og leg. Som Xplora-kunde har du og børnene adgang til vores unikke aktivitetsplatform for børn. Her kan børnene deltage i vores sjove kampagner, blive motiveret til at være mere aktive – og samtidig vinde fede præmier.

Læs mere om Goplay her – vores aktivitetsplatform for børn.

X5 play funktioner

Med forældre-appen kan du altid være sikker på, hvor dit barn er med den smarte GPS-funktion. Det kan derfor føles nemmere og mere trygt og sikkert at lukke barnet ud i haven eller på legepladsen.

Vores smartwatches er specielt tilpasset børn fra 4 år og opefter. Vi tror på teknologi unikt tilpasset børn – uden indhold, der er lavet til større børn og voksne i almindelige smartphones og tablets. Børn har brug for tilpasset teknologi. Børn skal have lov til at være børn.

Vi håber, at vi med vores produkt kan bidrage til en mere tryg hverdag og en mere aktiv livsstil for børnene og jer forældre!

Læs mere om vores smartwatches til børn her – velkommen til en tryg introduktion til den digitale verden hos os!