Lad børn kede sig – for deres egen skyld!

Klager ungerne tit over at kede sig derhjemme? Det kan faktisk være, at det er præcis det som de har brug for.

Forskere er enige om, at børn ikke bliver skadet af at kede sig – tværtimod!

Når vores små klager over at de keder sig, er det svært bare at ignorere. Som forælder betragter du nok dig selv som ansvarlig for at vedligeholde- samt at få dit barn i godt humør. Det kan være næsten uundgåeligt ikke at foreslå ture i parken, brætspil eller at bygge med Lego, så snart kedsomheden melder sig. Men vi forældre behøver faktisk ikke altid handle sådan. Børn føler sig ikke nødvendigvis dårlige, over ikke at have noget at lave. Lad børn kede sig!

Dreng leger mens han har Xplora smartwatch rundt om håndledet

Børn keder sig sjældent

I dagens samfund keder børn sig næsten aldrig. Ligeså snart et barn udtrykker den mindste klage, placeres en iPad i de små hænder, eller der sættes en film på, som kan stimulere barnet i en time. Men forskere mener, at børn, i disse situationer, skal have mulighed for at kede sig. 

Når børn keder sig, begynder den kreative del af deres hjerne at arbejde, og fantasien får lov at løbe løbsk. Det er derfor yderst nødvendigt, at vi tillader kedsomheden, for at fantasien kan blive udløst!

Børn har brug for tid uden planlagte aktiviteter og uden at sidde klistret til en skærm. Det er netop hér at barnet instinkt om at opdage bliver udviklet. Det skaber også et stressfrit miljø. 

Når barnet selv begiver sig ud på eventyr, er det om ikke andet rart at følge lidt med på sidelinjen. Med et XPLORA på armen kan både barn og forældre udforske fantasiens ubegrænsede verden, med ro i maven. Med den indbyggede GPS, kan du nemlig altid følge med i hvor ungerne er på gået på opdagelse henne!

Køb XPLORA X5 her:

Dreng der leger mens han har Xplora smartwatch rundt om håndleddet

Emma Seppälä, forsker ved Stanford University og forfatter af bogen The Happiness Track, siger i en tekst på siden Quartz, at forældre skal opmuntre børn til at have det sjovt – mens de ikke gør noget. 

Det at konstant have noget at gøre og være travl er højt værdsat i mange dele af verden, hvad end det handler om børn fritidsaktiviteter eller voksnes karriere. Men ro er også nødvendig i livet, sig Emma Seppälä.

Især vores unger har brug for tid til absolut ingenting – for så udvikles børnenes kreativitet. Forskning viser, at når vi tager det stille og roligt, og ikke fokuserer på noget specifikt, er vi bedre rustet til at komme med gode ideer!

Lad børn kede sig

Er du en forælder der hurtigt serverer tips og ideer, når dit barn klager over kedsomhed? Det er skam helt naturligt! – Men prøv at lade vær’ engang imellem – lad dit barn kede sig! 

Det vil sandsynligvis være svært i et stykke tid, men det bliver bedre. 

For hver gang bliver barnet mere og mere vant til tænke selvstændigt. I stedet for at stole på at mor og far skal komme med forslag til aktiviteter, begynder barnet selv at rumstere på øverste hylde, og lade fantasien være motor bag legen. 

Mattias Ribbing, forfatter og populær taler, der står bag bogen “Smart parenting – styrk dit barns læring; fokus og kreativitet” understreger, at det er vigtigt at lade børnene kede sig. Når hans egne børn siger, at de keder sig, svarer han “Hvor sjovt! Så vises en spændende idé snart i dit hoved!”. Mattias påpegede også i en artikel “dovne forældre – kreative børn” fra Kuriren, at det ikke er godt at træde ind og løse børnenes problemer for dem.

Mattias påpegede endvidere i en artikel “Dovne forældre – kreative børn” fra Kuriren, at det ikke er godt at træde ind og løse børnenes problemer. Vi gør simpelthen ungerne en bjørnetjeneste, ved altid at stå på spring for dem!

Holde i hånd Xplora i fokus

Prøv også selv at kede dig 

At lære at kede sig er ikke kun vigtigt for børn, men også for os voksne. Prøv at være med på den rejse med barnet. Husk at børn ikke gør som vi fortæller dem – de gør som vi gør. Derfor er det yderst vigtigt, at du som forælder viser et godt eksempel. Læg din telefon væk, og prøv at slappe af uden at gøre noget specielt, og nyd en stressfri, harmonisk verden, hvor fantasi og kreativitet flyder!

 ❤️ Køb XPLORA 4 her eller XPLORA X5 her! ❤️