Mobiltelefon til skolestart? Xplora gør valget lettere!

Smartwatch fremfor smartphone til skolestart – Xplora gør valget lettere!

Omkring skolestart vælger mange forældre at introducere den første mobiltelefon til deres børn.For mange forældre kan en mobiltelefon være et vigtigt skridt i at vide, hvor deres barn er på alle tidspunkter. Det gør også hverdagen lettere, med muligheden for at ændre aftaler om middag, og indendørstiden kan strækkes yderligere.

 

På den anden side kan en mobiltelefon hurtigt blive en byrde. Mobning via mobiltelefoner er et velkendt fænomen for forældre, børn og lærere, og frygt for uautoriseret kontakt med dit barn via mobiltelefon er mange forældres værste mareridt.

Derfor har vi udviklet et smartwatch til børn, helt uden adgang til internettet. Med vores smartwatch kan dit barn ringe og sende talebeskeder til deres kontaktliste. Du kan selv bestemme, hvem dit barn skal have kontakt med – blot i vores forældreapp. I den samme app kan du også finde information om, hvor dit barn er.

 

Med Xplora får du en masse spændende funktioner:

✔️ Ringe 

✔️ GPS

✔️ Kamera 

✔️ Skridttæller

✔️ Talebeskeder

✔️ Ingen adgang til sociale medier eller internet

✔️ SOS-funktion

✔️ Skolemodus

Læs mere om Xploras smartwatches her

Tre smartwatches fra XPLORA. Fra venstre turkis, blå og rosa.

Hvorfor Xplora til skolestart? 

Xplora er en sikker introduktion til den mobile verden. Vores smartwatches er sikre og lette at bruge. Vi har fjernet sociale medier, adgang til internet og upassende indhold. På den måde kan vi i stedet have den vigtigste ting i fokus: at holde kontakten med deres kære.

Xplora er en tredelt service, der består af:

  1. Xplora Smartwatch
  2. Xploras Forældreapp
  3. SIM-kort leveret af Xplora.

Vi har fjernet alle funktioner fra smartphonen, der er uønsket for børn. På samme tid har vi bevaret alle de grundlæggende funktioner (opkald og sms) ud over sofistikeret GPS. For at gøre det så let som muligt for brugerne har vi sammensat et produkt med et forudinstalleret SIM-kort og tilhørende app, der gør dette til en “one-stop-shop” oplevelse.

Med et smartwatch fra Xplora kan dit barn sikkert gå alene til og fra skolen. Du er bare et taste tryk væk.

To barn som holder rundt om hinanden. Begge har Xplora smartwatches på håndleddet klar til skolestart

Må man bruge Xplora i skolen eller SFO?

Vores undersøgelser viser, at 64% af skoler / SFO’er tillader Xplora-uret, så længe skolemodus er slået til.

Børn og unge har brug for ro i sindet for at lære og udføre sine opgaver, og der er flere steder i verden, hvor mobiltelefoner er forbudt i skolerne. Her i Danmark er det den enkelte skole og den enkelte lærer, der selv kan bestemme, hvad der fungerer bedst for deres studerende.

 

Xplora er en mobiltelefon til børn. Og i skolekonteksten er det vigtigt, at vi respekterer skolens regler i forbindelse med brugen af ​​mobiltelefoner. Generelt i norden vil retningslinjerne variere meget fra skole til skole, og vi opfordrer alle forældre til at gøre sig bekendt med disse. I resten af norden er det flere skoler / SFOer, der begynder at blive bedre kendt med Xplora og skolemodus, og der er flere, der tillader dette, så længe skoletilstand er tændt.

Hvad er skolemodus? 

Skolemodus er en fast tidsindstilling, der forhindrer børn i at bruge Xplora uden for de specificerede tider. Derefter fungerer Xplora udelukkende som et almindeligt ur, og ingen andre funktioner er tilgængelige for barnet. Dette kontrolleres af forældrene via Xploras forældreapp, og det er ikke muligt for børn at kontrollere dette selv. På den måde er Xplora ikke en distraktion i klasseværelset.

Hvad med kamera?

Børn, der tager billeder af sig selv eller andre børn og offentliggør dette online, kan få en eksponering langt ud over, hvad der var beregnet. Det er derfor vigtigt, at børn, der har mobiltelefoner med et kamera, har klare grænser for, hvad kameraet kan bruges til.

For små børn kan det være en god ide at undgå kameraet. Mobiltelefoner uden kamera begynder at blive sjældne, og der er derfor gradvist få muligheder at vælge imellem.

Mens Xplora er i skoletilstand, er kamerafunktionen også deaktiveret.

 

Derudover kan de fotos, der er taget med Xplora , kun deles med forud godkendte kontakter og ikke på sociale medier.

Derfor er Xplora et godt alternativ for de yngste børn, så ingen fotos vil blive delt eller offentliggjort.

Virker skridttælleren, når skolemodus er aktiveret?

JA! Skridttælleren fungerer selv om skolemodus er på, og kan derfor fortsat inspirere til ekstra aktivitet i hverdagen.

Og først når de har fri kan de se deres fremskridt på vores aktivitetsplatform.

Kan barnet styre skolemodus selv? 

Nei, skolemodus kan kun styres av forældre via forældreappen. 

Held og lykke med skolestart! 

Skolestart er altid spændende, uanset om barnet har sin allerførste skoledag eller «kun» begynder i ny klasse. 

Nyt skoleår er altid spændende for både store og små – ny klasse, nye venner, måske også ny skole.

Vi håber at Xplora kan bidrage til en lettere skolestart for både store og små, og ønsker alle sammen det bedste for skolestart!

For at læse mere om Xploras smartwatches – TRYK HER