Det unikke smartwatch, der gør tryghed til en leg

Et lille øjebliks misforståelse – og så gik alle forældres mareridt i opfyldelse…

Sten Kirkbak mistede pludselig sin 4-årige søn i et indkøbscenter og efter næsten 30 minutters resultatløs søgen var panikken stor. Skrækoplevelsen endte dog lykkeligt og gav så Sten idéen til at udvikle Xplora – et unikt og holdbart smartwatch til børn, der blandt andet indeholder både GPS og telefon. Et ur, der gør tryghed til en leg!

– Jeg troede faktisk et øjeblik, at nogen havde taget ham, fordi der gik så lang tid, før vi fandt ham… Xplora-uret eksisterede ikke dengang, men hvis han havde haft et på, havde vi fundet ham med det samme, fortæller Sten.

Det startede med alle forældres mareridt

– men endte både lykkeligt og med en innovativ idé, der hurtigt blev en succes!

Sten Kirkbak havde spist på en restaurant i et indkøbscenter i Trondheim sammen med sin førstefødte og dengang 4-årige søn, samt en ven. Udenfor blev de dog klar over, at sønnen havde glemt sin hat, hvorefter Sten gik tilbage ind i restauranten for at hente den i troen om, at sønnen ventede med vennen udenfor mens vennen troede, at sønnen gik med indenfor igen.

I stedet var sønnen væk og en hektisk eftersøgning begyndte, og pludselig steg stressen for hvert åndedrag.

– Først troede jeg, at han var et sted tæt på, men så gik der 6-7 minutter, og så begyndte bekymringerne at komme. Han er faktisk væk! Det føltes dramatisk, og jeg løb rundt i hele indkøbscenteret. Til sidst gik jeg en tur ud til parkeringspladsen og fandt ham der. Han tænkte mere logisk, end jeg gjorde, for han forsøgte at finde vores bil og undervejs også mig, fortæller Sten og fortsætter:

– Men han var væk i næsten 30 minutter, og det satte sine spor. Jeg troede faktisk i et øjeblik, at nogen havde taget ham, fordi det tog så lang tid for os at finde ham.

Oplev Xplora som giver sikkerhed og tryghed til børn og forældre!

Se hvilken model der passer dig bedst her!

 

Såede frøet til Xplora

For en der længde havde arbejdet i både tech- og telekom-sektoren, begyndte ideer og tanker at forme sig. Disse udviklede sig og har i dag endt ud i Xploras prisvindende smartwatches til børn. Et ur, der ville have hjulpet Sten til at finde sin søn i det indkøbscenter næsten med det samme.

– Jeg begyndte at tænke på en mobiltelefon på håndleddet for at kombinere den med hele “whereabout”-trenden. For nemt at kunne nå dit barn og vide, hvor det er. Mange forældre vil gerne kunne nå ud til deres børn, men de vil også gerne vente med at give dem en smartphone med alt, hvad det medfører af internet og sociale medier, fortæller Sten.

Hvilket selvfølgelig har sine givne forklaringer: Forskning viser nemlig, at børn kan blive negativt påvirket af både sociale medier og internet, og forældre rådes derfor til at lade være med at introducere en smartphone til børn i en ung alder. Spiseforstyrrelser, depression og lavt selvværd kryber blandt andet ned med alderen, noget der er stærkt knyttet til især sociale medier (1).

Dreng med Xplora på håndleddet - giver stor sikkerhed og tryghed for børn og forældre
Xploras smartwatches til børn har ikke adgang til internet og sociale medier og er tilpasset børn mellem 4 og 12 år.

Lad børn være børn!

Køb dit Xplora børneur her

 

Ingen adgang til internet og sociale medier

Derfor fokuserer Xploras smartwatches til børn på det, der er vigtigst; nemlig at være en fleksibel og holdbar mobiltelefon, som er unikt tilpasset børn mellem 4 og 12 år – uden internet og sociale medier. Børnene kan frit lege og ringe eller sende beskeder til deres forældre og andre kontakter – og urets hovedkontakter/værger kan gennem GPS-funktionen altid holde styr på, hvor børnene er, hvilket giver både børn og forældre stor tryghed.

Xploras smartwatches har således alle de væsentlige funktioner, som en mobiltelefon har – såsom at kunne foretage opkald, modtage opkald og sende beskeder. Dog er Xploras børneure unikt designet til børns og forældres behov og hverdag.

Urene er slidstærke og sidder sikkert rundt om håndleddet og er derfor meget sværere at tabe/glemme end en almindelig mobiltelefon. De er lavet, så børnene kan beholde de vidunderlige muligheder for fri leg, mens forældrene kan bevare roen.

– Via vores app kan du som forælder hele tiden se, hvor barnet er. Du kan også indstille, hvilke præcise kontakter der skal have mulighed for at kontakte barnets ur, samt oprette trygge zoner… Vores idé hviler faktisk på tre ben: 1) Telefoni og dermed bekvemmelighed, 2) sikkerhed og tryghed for børn bidrager til tryghed for forældre, og 3) aktivitet og dermed mindre skærmtid. Vi har meget sikre løsninger, og vi skal være bedst til alle tre dele, forsikrer Sten Kirkbak.

Sten kirkbak - Manden bag Xplora smartwatches til børn
Sten Kirkbak, adm. direktør og grundlægger af Xplora.

Frihed i trygge rammer!

Køb dit smarte Xplora-ur her

X6Play_Black_Pink_together_DK

Skaber fysisk bevægelse

Med lidt mere end 1,2 millioner solgte smartwatches på verdensplan har Xplora altid stræbet efter at være på forkant af den digitale æra. Dette undestreger det succesfulde samarbejde med Sony Playstation også, hvor Xplora tydeligt har demonstreret, hvordan man kan bruge digital teknologi til frivilligt at skabe og motivere til fysisk bevægelse hos børnene.

– Vi koblede børnenes aktiviteter på uret til underholdning, hvor det fysiske aktivitetsniveau for børnene kan give dem en masse forskellige fordele i forskellige spil, kampagner og meget mere. Børn kan godt lide iPads og computere, men man kan også bruge den teknologi til at belønne aktivitet, og de børn, der bruger vores aktivitetsplatform, tager i gennemsnit 2.500 flere skridt om dagen end de børn, der ikke gør, siger Sten.

Hvordan fungerer det?
– Har du ingen aktivitetspoint, får du adgang til et par spil. Men hvis du i stedet har mange point, får din karakter flere spil og fordele. Det bliver stærkere, og det setup blev straks meget populært. Derefter byggede vi et koncept, hvor 1.000 skridt giver dig en Xplora-mønt (XCoin), som du så kan bytte til en masse ting.

– Ligesom ringetoner, baggrunde og mere… Vores auktioner er en anden populær funktion. Børnene kan byde på forskellige produkter såsom trampoliner, løbehjul, bøger og meget mere. Disse produkter betales med de mønter, som børnene har tjent gennem deres bevægelse.

Xploras smartwatches til børn – læs mere og se alle modeller!

Børn som gynger
Børn, der bruger Xploras aktivitetsplatform, bevæger sig mere end andre Xplora-børn.

 

Kampagnen var en succes

Kirkbak slår armene ud og smiler. Så fortsætter han:

– Vi havde en helt fantastisk kampagne med Unicef! Børn vil gerne hjælpe andre børn, så vi havde et projekt, hvor børnene skulle gå 4 milliarder skridt sammen. Så ville vi hjælpe 4.000 børn med rent vand i et år. Der var en virtuel vandflaske i appen, der langsomt fyldte op, jo tættere vi kom på målet. Det var en stor succes.

Hvor vigtig er børns sundhed for Xplora?

– Meget vigtig! At gøre noget fysisk til en spiludfordring fungerer godt, og børn er nysgerrige og glade for at hjælpe andre børn. Det er fantastisk. Vores hovedmål er at føre børn sikkert ind i den digitale hverdag, og så er det bedre at starte med et Xplora-ur end en smartphone, der byder på en masse funktioner, som yngre børn egentlig ikke har brug for.

Ja, det er simpelthen et ur, der gør trygheden til en leg.

Køb dit Xplora-ur her!

Læs mere og se alle modeller

 

(1): https://www.forskning.se/2022/10/11/sociala-medier-unga-halsa#