Sommerferie med børn: 15 Sjove Sommeraktiviteter!

Sommerferie med børn er en tid til at skabe minder, slappe af og nyde kvalitets tid sammen som familie. Men når børnene begynder at klage over kedsomhed, er det vigtigt at have en række aktiviteter i baghånden så man ved hvad man kan lave i sommerferien med børnene! 

15 sjove sommeraktiviteter for børnene

Tag på stranden

En tur på stranden er en klassiker, der aldrig går af mode blandt os danskerne. Dette gælder specielt når sommerferie med børnene er en del af dagsordenen. En Tur på stranden, hvor børnene kan nyde vandet, bygge sandslotte og lave store vandkampe. Det en sikker vinder. At tilbringe en dag ved kysten er en perfekt måde at køle af på en varm sommerdag. Pak en køletaske med snacks, husk solcremen, og jeres børn nyde en god dag på stranden, hvor de kan få brugt deres energi på sjov og spas.

Sommerferie med børn på stranden

 

Sheltertur i skoven

En sheltertur i skoven giver dig og børnene mulighed for at opleve naturen på tæt hold. Saml hele familien og planlæg en overnatning i et shelter. I kan blandt andet samle pinde ind til et bål, snit grene til snobrød, og fortæl historier under stjernerne. En unik oplevelse for hele familien til at styrke det sociale arv. I kan booke shelter inde på Naturstyrelsen allerede i dag! En shelter tur kommer med en masse sjove aktiviteter for børnene, som i kan lave i fællesskab!

Shelter tur

 

Pluk selv jordbær

En tur til en pluk selv jordbærmark er en hyggelig aktivitet, som familien kan tage del. Med massere mulighed for at spise lidt jordbær her og der, er pluk selv jordbær en sød fidus til en god aktivitet med de små i virkelig afslappende omgivelser. Mange pluk selv gårde har også legepladser og caféer, hvor I kan nyde en forfriskning efter plukningen. Plukselvfrugt har en god oversigt over, hvor i kan finde den nærmeste jordbærmark for lige jer.

plukselv jordbær! Hyggelig Sommerferie med børn

 

En mindeværdig kano tur

En kano tur er en fantastisk oplevelse for hele familien. Danmark har mange smukke søer og åer, hvor I kan nyde en rolig dag på vandet. Omgivet af flotte omgivelser og en afslappende atmosfære, er ruten ned gennem Susåen til Næstved en tur, der har hele pakken for, hvad der kan bane vejen for en fantastisk heldagstur for hele familien. Det er en længere rute, men den sørger for en mindeværdig oplevelse for jeres sommerferie med børnene.

Sommerferie med børn ved Susåen til næstved
Foto: Visit Sydsjælland & Møn

 

En tur på Cyklen!

En Cykel tur kunne også være lige din familie. Vi er i Danmark kendt for vore cykelengagement ligesom Holland, og en cykeltur er en fremragende måde at udforske landets smukke landskaber på. Her er der også massere af mulighed for at lærer dine børn op i sikkertrafik når de færdes på cyklen og gør dem klar til skolestart. I kan eventuelt besøge cykel-ruter.dk for at finde de perfekte ture, der passer til alle aldersgrupper. En cykeltur giver både motion og mulighed for at opdage nye steder sammen som familie og på en varm sommerdag kan det være den perfekte tilføjelse til en af mange gode sommeraktiviteter for børn.

Cykeltræning til dit barn


Den klassiske: Forlystelsesparken

Man kan ikke tale om sjove aktiviteter for børn uden at nævne en dag i en forlystelsespark. Forlystelsparken er altid et hit hos børnene. Uanset om I vælger Tivoli, Bakken eller Djurs Sommerland, er der masser af sjov og spænding at finde. Planlæg dagen, så I får tid til at prøve alle de bedste forlystelser, og nyd den særlige atmosfære, som kun en forlystelsespark kan tilbyde.

Tivoli i indre by københavn


Lav vandmelon-is

En af sommerens store trends er at lave vandmelon-is med citronsaft. Denne forfriskende snack er let at lave og perfekt til at køle ned på en varm dag. Skær vandmelon i skiver, pres citronsaft over, og læg dem i fryseren. Efter et par timer har I en sund og lækker is, som børnene vil elske.

Watermelon ice

 

Xploras aktivitetsplatform

Deltag i kampagner på Xploras aktivitetsplatform. Lige kan jeres børn deltage i eventyret omkring “Livet i havet”! Lad os dykke ned i verdens dybe blå oceaner og udforske alle de fantastiske vidundere, de tilbyder. Og husk – det er op til os at beskytte havet og holde det rent!

Goplay aktivitetsplatform

 

Besøg bedsteforældrene & tag på camping tur

bedsteforældrene kan være et godt sted for en sommerferie med børnene. På en campingtur med dem gamle er en rolige omgivelser til at skabe minder. Bedsteforældrene vil nyde at tilbringe tid med børnebørnene og i får en pause!. Planlæg sjove aktiviteter som minigolf eller en tur til en lokal isbod!

Bedsteforældre camping

 

En tur i Legeland

Legelande er en god måde at fordrive tiden på og børn kan for alvor få brugt noget energi når de først går i gang i et legeland! Funplays i ballerup er et kæmpe legeland for børnene og giver muligheden for at de kan boltre sig i trampolinparken, spille laser-tag og meget mere. Det er en ideel måde at brænde noget energi af, især på en regnvejrsdag.

Ferie med børn: Familievenlige byer i Danmark - Zleep Hotels

 

Fisketur med børnene!

En fisketur er en afslappende aktivitet, der kan nydes af hele familien. Find en god fiskesø eller en rolig kyststrækning, og tag udstyret med. Børnene vil elske spændingen ved at få deres første fangst, og det er en god mulighed for at lære dem om tålmodighed og naturens kredsløb.

Sjove aktiviteter med børn - Hverdagen med Børn

 

Besøg en Zoologisk have eller dyrepark

En tur til zoologisk have eller en dyrepark er altid spændende for børnene og en genial aktivitet i kan lave sammen med børnene i sommerferien. Steder som Københavns Zoo, Givskud Zoo eller Knuthenborg Safaripark tilbyder fantastiske oplevelser og muligheden for at lære om forskellige dyr. Det er både sjovt og lærerigt for børn i alle aldre.

Zoologisk have i københavn og gode sommeraktiviteter for børn

 

Dagstur til en historisk by

Besøg en historisk by som Roskilde eller Ribe for en kulturel dagstur. I Roskilde kan I opleve den imponerende domkirke og vikingskibemusset, mens Ribe byder på charmerende gader og spændende historie og deres velkendte strand er med i købet. Det er en god måde at kombinere læring og sjov og endnu et godt valg for jer der søger  sommeraktiviteter for børn, som kan være lidt anderledes.

Rundvisninger om vikingernes skibe

 

Naturvandring i Danmark

Tag på opdagelse i naturen med en vandretur i en af Danmarks mange nationalparker eller naturreservater. Mols Bjerge og Nationalpark Vadehavet er fantastiske destinationer for en dagstur. Møns klint er også en kendt attraktion med 497 trappetrin ned til den kalkede strandpromenade.

Møns Klint | Unik naturoplevelse på Møn

 

Experimentarium

En tur til Experimentarium i Hellerup kan være både sjov og lærerig. Experimentarium har banet vejen for millioner af skoleture siden de blev grundlagt og tilbyder interaktive udstillinger og aktiviteter, der kan udfordrer dine børns nysgerrighed og kreativitet. Det er en perfekt aktivitet til en til specielt en regnvejrsdag eller som en afveksling fra udendørs lege.

Explore science in Experimentarium

 

Nu har I 15 sjove sommeraktiviteter for børnene, som er uvurderlige at have i baghovedet, når den lille kedsomhed indfinder sig hos de små over sommeren.

Mange af aktiviteterne kunne være perfekte at medbringe sit Xplora smartwatch til. Hvad end I skal ud og klatre i træer, plukke jordbær eller gå en tur ned til havnen for at få en is, så kan du som forældre nemt holde styr på dine børn, hvis de er ude på egne eventyr. Derudover, så vil dit barns Xplora også holde styr på alle børnenes skridt gennem urets indbyggede skridttæller. For hvert 1.000 skridt børnene tager, optjener de en fiktiv mønt inde på vores aktivitetsplatform. Her kan børnene spare deres velfortjente Xplora Coins sammen til fine præmier i butikken inde på platformen og oven i hatten, deltage i fede kampagner eller spille sjove spil på Xplora Arcade!

Xplora ønsker jer en fantastisk sommerferie med børnene!

Læs mere om vores innovative smartwatches til børn

Nyder det gode vejr