Fem gode tip til at hjælpe vores børn med at bruge teknologi

Den gamle opfattelse af, at “det er lettere at forebygge end at behandle”, gælder især teknologisk afhængighed.

Teknologisk innovation har forvandlet medierne og ens rolle i børn og forældres liv. Flere børn bruger nyere digitale teknologier dagligt og er fortsat målet for intens markedsføring.

Som forældre kan det med tiden være frustrerende at sidde på sidelinjen og konstant se ny teknologi få fodfæste i børns opdragelse.

Det er sidste år, at Janne Aalborg Reitevold skrev: ”Vi har brug for en diskussion om børns mobiltelefonbrug. Vi er nødt til at sætte dette på dagsordenen og diskutere det højt. Vi skal guide vores børn ind i den teknologiske hverdag på en sikker måde for både store og små. ”

Vi i XPLORA føler, at denne diskussion er blevet taget alvorligt, og flere og flere forældre er opmærksomme på farerne ved, at små børn får adgang til smarttelefoner.

”En smartphone er en computer. En computer, der giver fuld adgang til alt på internettet. Porno, vold, cybermobning, kommentarfelter. Det hjælper ikke med at blokere Pornhub, når bedstefar sidder og hamrer væk på medmennesker i en artikel på bt.dk. eller Paradise-hotel er tilgængeligt på YouTube! Indhold, der på ingen måde er egnet til vores små bliver tilgængeligt med et par små tastetryk, men kun 35% af alle norske forældre siger, at de er bange for, at deres børn vil blive udsat for netop dette. 35%! Hvad synes de resterende 65%?”

Tror vi, at vores børn ikke er interesseret? At de ikke finder ud af, hvad der er upassende? Tror vi virkelig, at nysgerrighed ikke vil trække dem mod det, der ikke helt står i dagslys som møl omkring en tændt lampe? ” – Janne Aalborg Reitevold

Udviklinger og ændringer er uundgåelige, men der er nogle tip til, hvordan forældre kan påvirke brugen af ​​medier i den stadig voksende digitale verden.

1. Vær en rollemodel
Du er ældre, så du burde vide bedre. Hvis din søn eller datter ser, at du bruger mere tid på at se på din mobiltelefon end at tale med dem, har du ingen ret til at konfiskere deres gadgets og tvinge dem til at fokusere på deres opgaver. Du skal være bevist i, hvad du gør, fordi dine børn også overholder dine vaner. Hvis du indstiller en tidsregel til skærmbrug, skal du også følge den.

2. Påmind dem, når de bruger for meget tid på nættet.
Hold styr på, hvor meget dine børn bruger deres gadgets. At forbyde dem helt vil ikke være muligt i disse dage, men det hjælper med at minde dem om, at virkeligheden er bedre end den virtuelle verden.

3. Få dem i træning og andre fysiske aktiviteter
At have en sund livsstil betyder at være fysisk aktiv. Børn, der er fysisk aktive, får en række sundhedsmæssige fordele – hvoraf mange kan være vanskelige at genvinde senere i livet. Med et generelt faldende aktivitetsniveau er det vigtigt, at forældrene hjælper med at give deres børn gode og positive motionsvaner. Tag udgangspunkt i aktiviteter, der er på børnenes vilkår, og som giver dem glæden ved bevægelse.

4. Involver dine børn i når sætter regler for skærmtid
Hvis du ser, at dit barn selv har problemer med at regulere brugen af ​​skærmen, skal du opstille mere detaljerede og strenge regler. Men hvis dit barn klarer det godt, er det ikke nødvendigt. Vi ønsker, at børn skal gøre det selv, og det er derfor vigtigt, at de også har mulighed for at lære det. Hvis vi følger dem for tæt op og ikke giver dem mulighed for at mislykkes, lærer de ikke det.

5. Opmuntre børn til at have et socialt liv 

Tal med dit barn om vigtigheden af ​​venskab. Diskuter forskellene mellem venskab og popularitet, og gentag for dit barn, at fordelene ved venskab er værd at gøre. Virkeligheden er meget bedre end den virtuelle verden.

Vores mål er, at XPLORA hjælper med at gøre det lidt lettere for både børn og forældre at begrænse skærmtid. Vi ønsker at inspirere til øget fysisk aktivitet og større uafhængighed hos børn. Det er specielt tilpasset børn fra 4 år og opefter.

Via forældrerappen kan du se nøjagtigt, hvor mange skridt dit barn tager i løbet af dagen, og med GPS-funktionen kan du altid være sikker på, hvor dit barn er. Det kan derfor føles lettere og sikrere at slippe barnet ud i haven eller legepladsen.

Vi ser en klar tendens til, at XPLORA # GOPLAY-brugere er markant mere aktive, hvilket igen genererer positive langtidseffekter.