Er det klogt at købe et smartwatch til et barn?

Mange forældre spørger sig selv, hvornår deres børn er gamle nok til at få deres helt egen smartphone. En mobiltelefon har mange gode funktioner, men de har også indhold og funktioner, som børn absolut ikke har brug for. Vi har et smartwatch til et barn

Xplora er barnets første og trygge mobiltelefon – designet som et smartwatch, som er unikt udviklet til børn og deres behov. Over 700.000 forældre har allerede valgt et smartwatch fra Xplora til deres børn! Læs med her, hvor forældrene selv forklarer, hvorfor det er en god idé at lade børnene starte med en smartwatch, inden de får en almindelig smartphone.

En tryggere hverdag for hele familien

Xplora blev grundlagt med et klart mål: At give børn en tryg introduktion til den digitale verden og lade dem udforske verden i gode og trygge rammer. 

Før har der ikke været nogle egnede mobilprodukter på markedet, som var specifikt designet og egnet til børn – dette var indtil Xplora introducerede smartwatches lavet kun til børn. Med et smartwatch fra Xplora kan du udskyde købet af en almindelig smartphone, som kommer med en masse indhold henvendt til teenagere og voksne – indhold og funktioner, som børn absolut ikke har brug for. Med et Xplora smartwatch kan børn være børn – og de voksne kan stadig have ro i maven og bevare kontrollen.

Hvorfor er det klogt at købe et smartwatch til dit barn?

1. Når de bliver væk 

Børn kan være uforudsigelige og impulskontrollen er langt fra færdigudviklet. Måske går de over til en ven, som måske ikke er hjemme, hvorefter de så bare begiver sig videre til den næste ven i nærheden. De kan blive forelsket i et nyt legetøj i butikken, få øje på en smuk sommerfugl og blive væk. De prøver måske en ny genvej på vej hjem fra skole. Der er mange måder, hvorpå børn kan fare vild eller blive væk, og så er det meget rart at kunne ringe til dem og finde dem ved hjælp af sådan et GPS ur fra Xplora. Læs mere om Xploras GPS her!

Min 7-årige pige var gået forkert, da hun tog en genvej hjem fra skole. Hun var så bange da jeg ringede til hende. Heldigvis kunne jeg se på kortet, hvor hun var og jeg gik derfor hen og hentede hende. Fandt en rædselsslagen pige, som var helt ude af den. Xplora-uret er fantastisk og vi er så glade for at have det, siger mor Cathrine.

Min søn på 5 år har fået Xplora X5 Play uret. Han er rigtig glad for det, og det er vi også. Han har haft det på, på sommerens ture til Djurs Sommerland og i Zoo, og det giver både ham, men også mig, ro i maven at vi kan ringe til hinanden, hvis vi bliver væk fra hinanden, fortæller mor Trine.

Køb og læs mere om Xplora X5 Play her!

Smartwatch til dit barn

2. Hvis de har brug for hjælp

På et tidspunkt skal man lukke børnene ud i den store verden. Det meste af tiden går det jo godt, men der kan være svære og utrygge situationer, hvor børnene får brug for hjælp. Xplora har hjulpet børn, der for eksempel er blevet mobbet, blevet syge eller har slået sig – her 

har de brug for hjælp fra deres forældre, især hvis der ikke er andre voksne tilstede. Her kan både GPS-funktionen og SOS-knappen være meget passende i de forskellige situationer.

Vi er meget tilfredse med Xplora. Vi forklarede vores datter, hvordan vi kunne følge hende, ringe for at få fat på hende, og at hun altid kunne komme til os, når som helst. Det er netop vigtig for os at vide, hvor hun er, da hun har diabetes. Vi kan derfor blive urolige, hvis hun ikke kommer hjem til tiden. Nu er vi alle sammen meget trygge og sikre på, at hun kommer hjem – eller at vi kan finde hende, siger mor Nina.

I Norge oplevede Angelina en forældres værste mareridt. På vej hjem fra skole blev hendes seks-årige søn mobbet af en gruppe teenagers.

Havde det ikke været for hans Xplora smartwatch, kunne sagen have eskaleret forklarer Angelina:

Som jeg har sagt til NRK, så er Xplora guld værd! Jeg ved ikke, hvad jeg ville have gjort, hvis han ikke havde haft uret. Det her kunne være gået meget værre, hvis han ikke ringede til mig fra sit smartwatch.

Læs mere om Angelina oplevelse på NRK.

 

 

3. En smartphone er dyr

Alle ved, at yngre børn ofte mister deres ting. Alle ved også, hvor dyre smartphones kan være. Derfor har vi udviklet en mobiltelefon-løsning baseret på smartwatches, som sidder trygt og sikkert på armen, når barnet leger eller er på vej hjem fra venner, skole eller andre aktiviteter. Lær mere om Xploras vigtigste funktioner og fordele her!

Syv-årige Amilia begynder at blive mere selvstændig, selvom hun stadig har brug for opfølgning fra sine forældre. De forsøgte at bruge en gammel mobiltelefon til at holde kontakten, men denne blev ofte glemt derhjemme eller efterladt på legepladsen. Til sidst var den væk.

Vi ønsker, at Amilia skal være barn så længe som muligt, så det er vigtigt for os at begrænse skærmtiden og have styr på, hvad hun ser. Vi valgte Xplora frem for en smartphone, fordi det sidder sikkert på hendes arm, giver os kontrol over hvor hun er og ikke fjerner fokus fra aktivitet og leg, siger mor Chaima.

4. Reducér skærmtid og undgå internettet

Vi har fjernet alle uønskede funktioner på Xploras smartwatches til børn, men beholdt det grundlæggende, som opkald, beskeder, kamera og en sofistikeret GPS-funktion. I de fleste tilfælde er vores daglige bekymring som forælder at vide, hvor vores børn er, at de er trygge, og vi vil gerne kunne få fat på dem. Alt dette kan en smartphone selvfølgelig, men den åbner også en dør til mange trusler såsom sociale medier, cybermobning, billeddeling på nettet, adgang til upassende indhold og så videre.

Hverken jeg eller Amilias far Nils er imod teknologi, men ikke al teknologi er tilpasset børn – og vi synes, Xplora giver hende lige det, hun har brug for nu. Vi har testet mobiluret i en uge, og det er dejligt, at vi kan chatte, sende beskeder og ringe sammen – mere end det er der ikke behov for lige nu. Det er positivt, at der ikke er adgang til internettet, siger Chamia.

Perfekt til børn, der ikke har brug for en mobiltelefon endnu. Med Xplora får du lige det, du skal bruge for at holde kontakten med barnet, der er “ude på eventyr”. Beskeder og opkald. De kan tage billeder, og vi kan sende billeder til dem, siger mor Maria.

Xplora giver tryghed til med et smartwatch til et barn

5. Enkel og tryg brugeroplevelse

Vi har modtaget flere priser for godt design, bedst i test og fremragende feedback fra kunder. Vores team er meget stolte af at kunne levere vores smartwatches, der er unikt designet til børn. Hos Xplora leverer vi vores smartwatches til børn med et forudinstalleret SIM-kort og tilhørende forældre-app, der gør det til en “one-stop-shop” oplevelse for vores kunder. På den måde får barnet kun adgang til alderstilvarende indhold, hvor forældrene har kontrollen og kan bruge deres smartphone til at følge GPS, forhåndsgodkende kontakter og slå skolemodus til. En meget tryg introduktion til den digitale verden!

Køb og læs mere om Xplora X5 Play her!