Første smartwatch, men hvornår skal børn have deres?

Smartwatch – Xplora er et ur udviklet til børn, som også fungerer som en mobiltelefon. Xplora er perfekt for børn i alderen fire år og op efter, frem til at I som forældre føler at barnet er klar til at få en smartphone.

Xplora for de mindste – alder 4-5 år 

Xplora er først og fremmest et en mobiltelefon designet som et smartwatch, skræddersyet til børn og deres behov. Uret giver en og sikker tryg introduktion til den digitale verden! 

De lærer at navigere og forstå sig på klokken, og vi ser at det kommer meget intuitivt! De formår endvidere at foretage opkald, tage billeder, se på skridttælleren mv. 

 

Barnet har stor glæde af at kunne kontakte familie og venner med Xplora . I begyndelsen vil i nok opleve at blive ringet op EN DEL (-: Det er en fantastisk øvning for barnet i at bruge en mobiltelefon og kommunikere digitalt. 

For de mindste kan Xplora være øvelse for fremtiden, og et værktøj som danner grundlag for megen leg og sjov. Ring bedsteforældre, brug aktivitetsplatformen GOPLAY eller lad barnet lære klokken. 

GPS’en eller SOS-knappen vil nok ikke blive brugt så hyppigt, i henhold til at fire- og fem-årige ikke endnu begår sig så meget på egen hånd. 

For børnene i denne alder, er Xplora ikke kun et kommunikationsværktøj, men også en sjov fidus som motiverer til mere leg og aktivitet i hverdagen.

pige i naturen med xplora aktivitetsur

Skolebarn med Xplora – alder 6-9 år

Denne aldersgruppe passer Xplora perfekt, og mange forældre vælger også at købe smartwatch i forbindelse med skolestarten. 

De allerfleste børn glæder sig meget til at begynde i skolen, men som os andre kan de også føle sig lidt ængstelige ved alle de nye oplevelser. Bor man i gåafstand fra skolen, kan det tilmed være at man skal til at finde vej frem og tilbage selv!

Hertil er et Xplora smartwatch en fantastisk tryghed, fordi mor og far kun er et tastetryk væk. 

 

Læs for eksempel, alt.dk artikel omkring vores tidligere bedst seller X5Play, hvor en familie har testet uret.

Funktionen “Skolemodus” gør at Xplora smartwatchet ikke vil forstyrre skoledagen for barnet. 

Du som forældre bestemmer tiderne den skal være i skolemodus, og da vil smartwatch blot fungere som et normalt ur med SOS-knappen til rådighed, som kontakter dig som forældre hvis der skulle være noget. 

Børn i denne aldersgruppe navigerer sig godt rundt på smarturet – om ikke bedre end de fire- og fem-årige! 

Allermest bruger vores store skolebørn Xplora til at ringe eller sende talebeskeder til forældre, for at spørge om lov til noget. Du bestemmer selv hvilke kontakter som kan ringes til i forældre-appen.

Uret har ingen adgang til internet, eller vanedannende apps såsom sociale medier. I den forstand er urets funktioner simple og trygge for dig som forældre.

skolebørn med xplora 

Dette er aldersgruppen som i stigende grad begynder at udforske verden på egen hånd. 

Gennem GPS-tracker og ringefunktionen kan du enkelt følge med i hvor dit barn er henne. 

Usikker i forhold til at følge barnet på GPS? – Det er ikke så anderledes fra selv at følge barnet overalt, eller ringes ved hele tiden. Ikke mindst får barnet STOR glæde af at kunne ringe venner og familie med sin egen “mobil”.

Formålet er i den forstand at skabe mere frihed for både dig og barnet. I forældre-appen kan der også oprettes trygge zoner, som giver dig besked når barnet forlader eller begiver sig ind i en tryg zone. For eksempel når de går hjemmefra og ankommer til skolen.

Før teen-årene – aldersgruppe 10-12 år 

For denne aldersgruppe er det en stor fordel at vsidder trygt på armen. De er ofte ude, i færd med flere fritidsaktiviteter eller sammen med venner. 

Med Xplora sikrer du dig at de altid er tilgængelige, og at “mobilen” ikke bliver liggende i træningstasken eller glemt i bussen. 

 

Vores store børn har kun tilgang til akkurat den teknologi som de trænger for at være tilgængelige og trygge. Ønsker de at være på nettet, kan de bruge søgemaskiner eller tablets, mens du kan sætte rammerne for aktiviteten. Dog, er Xplora ikke imod internettet – det er et fantastisk redskab for læring og underholdning!

Xplora har som mål at lade børn være børn så længe som muligt. Det er ingen hemmelighed at smarttelefoner med internet vil give barnet adgang til næsten alt hvad internettet har at byde på. Det øger desværre risikoen for onlinemobning, stillesiddende skærmtid og at barnet ser noget de ikke er store nok til at forstå endnu. 

Læs her om Red Barnets tips, til hvordan du kan hjælpe og støtte, hvis dit barn bliver udsat for eller er vidne til mobning gennem digitale medier.

 

Udfordringen med et Xplora smartwatch til børn i denne aldersgruppe er at mange børn mellem ti og tolv år har smartphone, og det kan blive betragtet som værende ‘u-cool’ ikke at have det. Tag en snak om emnet og se behovet an. 

Ender i med at vælge en smartphonen, så forbered barnet på ansvaret og indholdet. 

Måske har i haft Xplora et år forinden barnet får en rigtig smarttelefon, således at det bliver en nemmere og mere naturlig overgang. 

Derfor er det også en fordel at vores produkter er mere prisvenlige, end de fleste nye mobiltelefoner. 

xplora x5 i lyserød blå og sort

Hvad skal du som forældre tænke på? 

Når barnet ønsker sig en mobiltelefon, er Xplora dit tryggeste alternativ. 

Teknologien er udviklet til børn og for at give forældre et alternativ til smarttelefoner, eller de ældre mobil-varianter med få funktioner som bliver glemt på legepladsen eller i skolen. 

Starter i så tidligt som 4 år, så vil Xplora give barnet en let introduktion til den digitale verden på en morsom og lærerig måde. 

 

Venter i til skolestart er Xplora en fordel for barnet og forældre, når i ønsker at holde kontakt og følge med i en fase hvor barnet begynder at udforske mere på egen hånd. 

Har du større børn hjemme, som du ikke vil give en smarttelefon til? Tal om det derhjemme og find en løsning som får jer til at føle jer trygge. 

Der er ingen facit her, men vi håber at vores produkter vil være til glæde for både store som små, god kommunikation og et sikkert alternativ til smarttelefonen.

 

Læs mere om Alt du skal vide om Xplora