Skolestart – Xplora lister 10 ting dit barn behøver

Skolestart kan give blandede følelser for både børn og forældre, især hvis dit barn flytter fra børnehaven til folkeskolen. De venner og pædagoger, der har været barnets tryghed i mange år, skal nu forlades og et nyt kapitel i livet starter.

For at lette overgangen til skolestart anbefaler vi hos Xplora, at du er så forberedt som muligt og har alt klar inden første skoledag. At inddrage ens barn i forberedelsen kan være en god idé, så barnet føler sig involveret. Når man er med i en beslutning, er man som regel også bedre forberedt på det, der skal komme, som der kan være brug for i en stor forandring som fx skolestart ?‍?

Skole ur til børn

Nedenfor lister vi 10 ting op, som dit barn behøver inden skolestart:

Skolestart - Xplora lister 10 ting dit barn behøver

1. Skoletaske

At vælge en skoletaske inden skolestart er som regel en rigtig sjov aktivitet for barnet og forælderen. Dette øger som regel også barnets motivation inden den store dag, uanset hvor gammelt barnet er.

Se for eksempel hos Beckmann, som har en masse seje skoletasker!

 

Skole ur til børn

2. Xplora smartwatch

At kunne kontakte sit barn, hvis det er nødvendigt, er en uvurderlig og tryg følelse for både børn og forældre.

I Xploras prisvindende smartwatches til børn finder du blandt andet funktioner som:

? Opkald- og beskedfunktion
?️ GPS med trygge zoner
? Skolemodus
? Kamera
? SOS-opkald
? Skridttæller med tilhørende aktivitetsplatform

Til forskel fra en almindelig mobiltelefon kan du som forælder vælge at sætte børneuret på skolemodus i de timer, barnet er i skole. Når skolemodus er aktiveret, fungerer Xploras smartwatches udelukkende som et normalt armbåndsur. På den måde bliver uret ikke en forstyrrelse i klasseværelset og er dermed et super godt køb til skolestart ⌚

Køb dit Xplora smartwatch her

 

Skolestart - Xplora lister 10 ting dit barn behøver

3. Tøj

I løbet af en skoledag kan alt ske og det er derfor vigtigt med noget ekstra tøj af enhver slags.

Disse kan tænkes af være nødvendige inden skolestart:

 • Bukser
 • Sokker
 • Sweater
 • Undertøj
 • T-shirt

 

Skolestart

4. Blyanter og notesblokke

Sørg for at dit barn har fyldt sit penalhus op med blyanter, kuglepenne, farveblyanter og viskelædere inden skolestart ?

Derudover er det også en vigtigt at du sørge for, at dit barn har sin egen notesblok. En god idé kan være at lade barnet vælge frit for at tilskynde til kreativitet.

 

Barn i regnvejr

5. Regntøj

Det er vigtigt, at dit barn har tøj der passer til alle årets dage. Til regnvejrsdage er det vigtigt, at barnet har tøj, der passer.?️

Xplora anbefaler derfor, at du finder noget godt regntøj frem, såsom:

 • Regnjakke
 • Regnbukser
 • Støvler
 • Regnhat
 • Evt. handsker der kan tåle regn

Til koldere dage kan det være smart at bruge foret regntøj ?

Hos Jollyroom finder du masser af godt tøj til alle årstider.

 

Skolestart

6. Udendørssko

Et par udendørssko er et must-have, da børn tilbringer meget tid udendørs. Et par løbevenlige sko er derfor noget vi hos Xplora anbefaler! ?

Barnet bevæger sig meget hver dag og derfor er det godt også at kigge efter et par slidstærke sko, der egner sig til varmere og koldere dage. Vi anbefaler også at lede efter sko, der egner sig til både tørre, våde og mudrede overflader.

 

Gymnastik i skolen

7. Gymnastiktøj

De dage barnet har idræt, er det vigtigt at have gymnastiktøj i gymnastiktasken ?? Vi hos Xplora anbefaler derfor, at du blander tøj alt efter, hvad barnet foretrækker:

 • Joggingbukser
 • T-shirt
 • Gymnastiksko til indendørs brug
 • Shorts
 • Svedbånd

Psst! Vidste du, at når skolemodus er slået til, tæller Xplora uret stadig skridt? Du som forælder kan nemt se i appen, hvordan dit barn bevæger sig. Sjovt ikke??‍♀️

 

Crocs

8. Indendørssko

På flere skoler er indendørssko en stærk anbefaling, derfor kan det være godt at se på, hvad der gælder på din skole ?

Selvom der er mange fordele ved at gå i strømpefødder, kan et par indendørssko være rart i længden. Sådan undgår barnet også at få snavsede eller våde sokker i løbet af dagen. Vælg et par sko, som barnet ønsker, og som er slidstærke og behagelige i længden.

 

Gymnastiktaske / Gymnastikpose

9. Gymnastiktaske

Alle børn har brug for en gymnastikpose eller lille sportstaske. En gymnastiktaske er vigtig at huske, nu hvor barnet skal dyrke sport og have idræt i skolen. Sørg for at finde en god og rummelig taske der kan klare jobbet til skolestart. En gymnastiktaske, hvor man kan have ekstra sko, vandflaske, madpakke og skiftetøj i ?

 

Jakker

10. Jakker/fleece

En jakke eller fleece til de koldere dage er god at have til rådighed for barnet. Vi lever i et koldt land, hvor klimaet kan ændre sig hurtigt – så vær på den sikre side! ?

Held og lykke med skolestart!

Skolestart er spændende, uanset om barnet skal have sin første skoledag eller starte i en ny klasse. Et nyt skoleår er altid spændende for både små og ældre børn – ny klasse, nye venner eller måske en ny skole. Vi håber, at Xplora vil hjælpe dig og samtidig bidrage til en lidt nemmere skolestart for både store og små.

Læs mere og køb dit Xplora smartwatch her

Held og lykke i skolen! ❤️

 

LÆS MERE

Skolemodus redder dagen

Alt du skal vide om Xplora smartwatch

Hvad er forskellen på Xploras smartwatches til børn?