Tjekliste til Skolestart 2024

Klar til skolestart?

Skolestart kan være en nervøs periode for både børn og forældre. Overgangen fra børnehave til folkeskole afslutter et kapitel, der har dannet barnets tryghed over flere år, som kan efterlade os bekymret for, hvordan vi bedst kan forbedre vores børn til deres nye liv i skolen. 

For at hjælpe med overgangen har vi derfor samlet en tjekliste til jer forældre, der kan støtte jer frem til skolestart i august.

Klar, Parat, Skolestart!

Tjekliste til skolestart 2024

Skole Artikler
Få de nødvendige skoleartikler i god tid. Lyt til dit barn og rådfør dig selv med deres meninger – såsom en rygsæk, madkasse, blyanter, viskelæder, farveblyanter, et smartwatch og notesbøger. Sørg for at de er en del af de aktive beslutninger så de kan glæde sig, og se frem til skolestart. Se for eksempel hos Beckmann, som har en masse seje skoletasker!

HUSK: Ikke alt behøver at blive købt nyt; mange ting kan findes billigere i genbrugsbutikker og online fora!

Tjeklist til Skolestart 2024

Besøg skolen før skolestart
Tag med barnet ud på skolen, gå en tur i skolegården, og gør dem bekendt med omgivelserne. En tryg skolestart forebygges af, at vi tilgodeser den værdi, der er i at ens barn føler sig tilpas i det miljø de skal omgås i.

Turen til og fra skole
Hvis dit barn skal gå i skole, så gå ruten flere gange sammen for at gøre dem bekendt med området. Øv også at krydse gaden ved fodgængerovergange for at sikre, at barnet ved, hvordan man gør det sikkert. 

Vidste du, at med jeres Xplora smartwatch kan du spore barnets placering ved hjælp af præcis GPS? Du kan også opsætte sikre zoner på uret, så du modtager en alarm, hvis barnet forlader det angivne område.

2 Drenge der selvstædigt kan gå i skole sammen med deres xplora ure
Morgenrutinen

Begynd at øve skolebarnets morgenrutiner et par uger før skolestart. Øv at stå tidligt op, børste tænder, tage tøj på og spise morgenmad på et bestemt tidspunkt. I kan også overvåge tiden sammen og bestemme, hvornår det er tid til at tage afsted til skolen.

Vidste du, at hovedkontakten til et Xplora ur kan sætte alarmer på uret for at hjælpe barnet med skolen. Det kunne f.eks. Bruges til at tage af sted hjemmefra, så de små rollinger kommer i skole til tiden? Xplora smartwatch er et godt alternativ til en mobiltelefon, når man starter i skole og specielt når det gælder en sund digital læring.

Xplora smartwatch

Et Xplora smartwatch der skal skabe tryghed for hele familien
At kunne kontakte sit barn, hvis det er nødvendigt, er en uvurderlig og tryg følelse for både børn og forældre.

I Xploras prisvindende smartwatches til børn finder du blandt andet funktioner som:

  • Opkald- og beskedfunktion
  •  GPS med trygge zoner
  •  Skolemodus
  •  Kamera
  •  SOS-opkald
  •  Skridttæller
  • Vores aktivitetsplatform, der lader børn deltage i aktiviteter, historier og lærerige oplevelser samtidig med de kan opnå fede præmier!

Til forskel fra en almindelig mobiltelefon kan du som forælder vælge at sætte børneuret på skolemodus i de timer, barnet er i skole. Når skolemodus er aktiveret, fungerer Xploras smartwatches udelukkende som et normalt armbåndsur. På den måde bliver uret ikke en forstyrrelse i klasseværelset og er dermed et super godt køb til skolestart.

Køb dit Xplora smartwatch her

Affiliate DK

Kommunikation med skolen
Find ud af, hvordan skolen foretrækker at kommunikere med forældre, og følg aktivt med i skolens beskeder og begivenheder. Tjek også skolens politik for mobiltelefoner, da de på de fleste skoler ikke er tilladt.

Her kan et Xplora smartwatch være en værdifuld løsning, da det kan sættes i skolemodus og fungere som et almindeligt armbåndsur i skoletiden, og skaber en god balance mellem undervisning og pauser.

X6Play smartwatch til børn og en tryg introduktion til den digitale verden

Afmærk barnets ejendele
Der er intet så sikkert som børns ejendele, der bliver væk eller forvekslet. Derfor skal du mærke og markere dit barns skoleartikler, fra deres rygsæk til deres tøj, for at undgå unødig forvirring.

Familiens kalender og udvikling af sociale færdigheder
Organiser en familiekalender til skole, begivenheder, fritidsaktiviteter og vigtige datoer for at skabe struktur i hverdagen. Samtidig kan du støtte dit barn i at lære sociale færdigheder såsom samarbejde, lytte og respektere andres meninger i sociale sammenhænge.

Familie der hygger sammen

Få styr på følelserne
Tal med dit barn om, hvordan de har det med at starte i skole, måske glæder de sig? Gennemgå både deres bekymringer og de spændende ting, de ser frem til ved skolestart. Opmuntrer dem til at tænke positivt og mind dem om, at de altid kan dele deres tanker og følelser med dig.

Opret et område til lektier
Afsæt et særligt område derhjemme, der er dedikeret til lektielæsning. Dette kan være et separat rum, et hjørne i stuen eller en bestemt stol ved spisebordet. Sørg for, at området er fri for distraktioner og godt oplyst, så dit barn kan fokusere fuldt ud på skoleopgaverne.

Et organiseret og fast sted til lektielæsning kan hjælpe med at skabe gode arbejdsrutine og forbedre dit barns koncentration og effektivitet, når de færdes i skolen.

Skaermbillede 2024 06 28 kl. 10.54.34

Motiverer dem til selvstændighed og vær positiv
Lær dit barn at udføre basale opgaver selvstændigt, såsom at bruge toilettet, vaske hænder og binde snørebånd. Vær støttende og positiv omkring skolestarten. At starte i skole er en vigtig milepæl for både dit barn og dig. Xplora smartwatch er en pålidelig følgesvend for et barn, der starter i skole!

Skolestart er spændende, uanset om barnet skal have sin første skoledag eller starte i en ny klasse. Et nyt skoleår er altid spændende for både små og ældre børn – ny klasse, nye venner eller måske en ny skole. Vi håber, at Xplora vil hjælpe dig og samtidig bidrage til en lidt nemmere skolestart for både store og små.

Held og lykke i skolen! ❤️

 

Køb dit Xplora smartwatch her

 

Smartwatch til børn med skolemodus

Alt du skal vide om Xplora smartwatch

Hvad er forskellen på Xploras smartwatches til børn?