Mobiltelefon til skolestart?

Hvis det nu ikke var en mobiltelefon, men et smartwatch til skolestart.

Omkring skolestart vælger mange forældre at introducere den første mobiltelefon til deres børn.

For mange børn er en mobiltelefon symbolet på, at de bliver større og mere selvstændige, men for os forældre er mobiltelefonen et direkte kommunikationsmiddel til vores børn. Dette gør hverdagen lettere med al den koordination og logistik, som vi ved, følger med børn!

Xplora blev grundlagt med et klart mål og en høj vision: At lade børn udforske verden i sikre rammer og give dem en tryg introduktion til den digitale verden. I dag har mere end 1.000.000 forældre valgt et smartwatch fra Xplora til deres børn.

Før Xplora introducerede sine smartwatches til børn, var der ingen mobile produkter på markedet, som var specielt designet og egnet til børn. Nu kan du udsætte købet af en almindelig smartphone, som kommer med meget indhold rettet mod ældre og voksne – indhold og funktioner, som børn absolut ikke har brug for.

Med Xploras smartwatches kan børn være børn – og de voksne kan stadig have kontrollen! Du som forældre kan nemlig selv bestemme, hvem der kan kontakte dit barn, og omvendt hvem dit barn kan kontakte. Dette foregår ganske enkelt i vores forældre-app, Xplora. I Xploras forældre-app kan du også holde styr på urets andre smarte funktioner som GPS og skolemodus.

Skolestart med Xplora

Alle vores Xplora smartwatches er udstyret med:

✔️ Opkald. Chat. Talebeskeder.

✔️ GPS med trygge zoner

✔️ Skolemodus

✔️ Skridttæller

✔️ Alarm og kamera

✔️ Adgang til børnenes eget aktivitetsunivers

✔️ Ingen adgang til sociale medier, internettet eller digital billeddeling på nettet

✔️ Forældre-app, hvor du kan administrerer urets funktioner

 

Læs mere om vores prisvindende smartwatches her

 

 

Hvorfor Xplora smartwatch til skolestart?

Xplora er en tryg og sikker introduktion til mobilverdenen. Vores smartwatches er sikre og nemme at bruge. Vi har fjernet sociale medier, adgang til internet og andet upassende indhold. På den måde kan børn og forældre have det vigtigste i fokus: at holde kontakten med deres nærmeste.

Vi har fjernet alle funktioner i smartphonen, der er uønskede for børn i skoletiden og udviklet et skole venligt ur. Samtidig har vi bevaret alle de grundlæggende funktioner (opkalds- og beskedfunktioner) ud over en sofistikeret GPS. Desuden kommer uret med et SIM-kort færdig installeret i uret, således at man kommer godt i gang fra start! Her skal man blot vælge og aktivere sit abonnement hos www.xplora.dk/aktiver. Abonnementet inkluderer fri tale og data i Danmark og EU – ligesom roam like home.

Med et smartwatch fra os kan dit barn gå til og fra skolen med ro i maven hos store og små. Mange forældre vi taler med, synes, det er godt at vide, at de kan kontakte deres barn – og ikke mindst det modsatte; at barnet kan ringe til mor eller far, hvis der skulle være noget.

Læs mere om at have Xplora med i skolen her

Hvad er skolemodus?

Skolemodus er en indstilling for fast slukket / tændt tid, der forhindrer børn i at bruge smartwatchet uden for de angivne tidspunkter. Så fungerer det udelukkende som et skole ur – og der er ingen andre funktioner til rådighed for barnet. Dette styres af forældrene via vores forældre-app, og det er ikke muligt for børn at kontrollere dette selv. På den måde er smarturet ikke til gene i klasseværelset for børn eller lærere. Skridttælleren fungerer, selv når skolemodus er slået til og kan derfor stadig inspirere til ekstra aktivitet i hverdagen.

Læs mere om skolemodus her

d
Hvad med kameraet?

Børn, der tager billeder af sig selv eller andre børn og udgiver dette online, kan få en eksponering langt ud over det, der var tiltænkt. Det er derfor vigtigt, at børn der har mobiltelefoner med kamera, har klare grænser for, hvad kameraet kan bruges til. For små børn kan det være en god idé at undgå kameraet. Mobiltelefoner uden kamera begynder at blive sjældne, så der er nu få muligheder at vælge imellem. Så længe Xplora er i skoletilstand, er kamerafunktionen også deaktiveret.

Som tidligere nævnt er der ingen adgang til internettet, så deling på sociale medier via smartwatch er heller ikke muligt. Derudover kan de billeder, der er taget med Xplora, kun deles med forhåndsgodkendte kontakter, så smartwatch er et godt alternativ til de yngste børn, så der bliver ikke delt eller offentliggjort fotos.

Skolestart med XploraSkole ur
Første skoledag med Xplora skole ur

 

Find råd og læs hvad skolerne mener.

Folkeskole.dk har lavet en artikel om hvordan skoler i højere og højere grad ønsker at være mobilfri. Dette kan gøre det svært for forældre at opnå trygheden i at vide at man altid kan komme i kontakt med sine børn, og med sikkerhed vide hvor de er. Men fordi vores ure har skolemodus funktions, vil de ikke være en forstyrrelse i undervisningen, mens det samtidig giver mulighed for kontakt til barnet efter skole.

Hos Medierådet har de samlet nogle øvelser som i, som forældre, kan tage med til de første forældremøder efter skolestart, så i kan få snakket om jeres holdninger til barnets første mobiltelefon.