Vi hepper på aktive børn

Børn er skabt til bevægelse og aktivitet.

Samtidig er den norske sundhedsstyrrelse bekymret for, at børnenes og unges aktivitetsniveau ikke er steget, men tværtimod ser ud til at være faldende.

Børn er skabt til bevægelse og aktivitet

Børn og unge skal være fysisk aktive i mindst 60 minutter hver dag. Aktiviteten skal være af moderat eller høj intensitet.

Mindst tre gange om ugen bør aktiviteter med høj intensitet, der øger muskelstyrken og styrker skelettet, lettes.

Leg og fysisk aktivitet ud over 60 minutter hver dag giver mere robuste og sundere børn.

Foto: @iselinhauge

Negative effekter af at sidde for meget stille

Desværre ser vi en klar tendens til, at den tid, der bruges i hvile foran forskellige skærme, stiger med stigende alder. Sammenhængen mellem siddende og kropsvægt, motorik, kognitiv udvikling og risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom ses blandt børn og unge. børn og unge, der bruger en mindre skærm.​​ Børn og unge der bruger for meget tid foran skærmen som tv, pc og iPad, rapporterer desuden om dårligere psykisk helse, end børn og unge som bruger mindre skærm.

Vi bryder mønsteret

Vi i XPLORA mener, at det derfor er endnu vigtigere end nogensinde at tilpasse teknologien til børnenes behov – en teknologi, der kan øge interessen for at bevæge sig udendørs.

Foto: @splintus

Vi hepper på aktive børn og vil inspirere til aktivitet og nyde verden sammen med vennerne.

Alle vores nyeste modeller er udstyret med et skridttæller, hvor barnet kan følge afstanden, de rejser, når de er ude at lege. Med XPLORA 4 kan børn tage fantastiske billeder eller video, og det er skabt for at lette hverdagen, men alligevel lette børns leg og trygge omgivelser.

Med XPLORA på armen, vil det være lettere for børn og forældre at reducere deres tid indendørs – udendørs aktiviteter øger sandsynligheden for aktiv leg og fysisk aktivitet.

Trykk HER for å lese mer om XPLORA 4